Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tarihten Bir Söz Bırak

Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı

Damın üstünde bir saksağan olduğunda onun beline kazmayla vurmanın çok gerekli olduğunu ???? Konuyla uzaktan yakından alakası olmayan atalarımızında bizim gibi boş beleş yaşadıklarını anlatan atasöz
Tarihten söz diyok sen atasözü atıyon. Cidden şu an o lafı hak etmişsin.
 
Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır... Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk'ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.

John F. KENNEDY

 


Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız tek şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır! Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır!

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç
Srebrenitsa Katliamı
11 Temmuz 1995
 
"Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away."
Gerçeklik ona inanmayı bıraktığında çekip gitmeyendir
-Philip K. Dick
 
Bastille günü anısına:

"Maalesef kaçınılmaz gerçeği dile getirmeliyim. Ülkenin yaşaması için Louis'nin ölmesi gerekiyor."

- Maximilien Robespierre. 16. Louis'nin mahkemesinde.
 
Hepinizin sonu böyle olacak!
Sarıların Süleyman :oleyo2:

Churchill'in 2. Dünya savaşında hükümet kurma görevi alınca halkına yaptığı seslenişte "Size sadece kan, acı, ter ve göz yaşı vaad ediyorum." demesini takdir etmişimdir her zaman, en azından dürüst bir siyasetçiymiş.
Gerçi aynı adam Çanakkale Savaşı'nın da sebebidir. Taarruz fikri bu tevekkelden çıkmış ya neyse :artiz:
 


Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız tek şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır! Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır!

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç
Srebrenitsa Katliamı
11 Temmuz 1995
:sapkali:

Demir tava geldi, kömür bitti.
Akıl başa geldi, Ömür bitti :bilmem:

Pek uymadı gibi bu konuya :artiz:
 
Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz!

Mustafa Kemal Atatürk, 28 Ekim 1923.

Edit: Tarihi yanlış yazmışım
 
Bastille günü anısına:

"Maalesef kaçınılmaz gerçeği dile getirmeliyim. Ülkenin yaşaması için Louis'nin ölmesi gerekiyor."

- Maximilien Robespierre. 16. Louis'nin mahkemesinde.
Mülkiyetin uygulanmasında en büyük özgürlüğü sağlayacak maddeleri çoğalttıkça çoğalttınız. Ama, bu mülkiyetin meşru niteliğini belirleyecek tek bir sözcük bile söylemediniz. Öyle, ki, bildiriniz, insanlar için yapılmış görünmüyor; zenginler, soyguncular, borsa simsarları ve zorbalar için yapılmış görünüyor.
 
II. Selim yıllar yılı Şah İsmail ve Şia tehlikesini gördü ve bu tehlikeyi önlemek için elinden geleni yaptı. En nihayetinde Sultan olduğunda bu tehlikeyi temelli bitirmek ilk icraatı oldu. Tabii bunu için batının en uç noktasından, İstanbuldan yola koca bir orduyla, Doğunun en uç noktaları olan ta Kars taraflarına kadar gitmesi gerekiyordu. Elbette o zamanın şartlarına bakılacak olursa, askerin de morali daha yolun yarısına gelmeden epey bozulmuştu. Bunu üzerine Yeniçeri güruhundan bir takım kimseler Sultanın çadırına durumu anlatır nitelikte bir mesaj bıraktılar, çadıra bir ok atarak en net cevabı vermiş oldular. Bunun üzerine kararlılığı ve cesaretiyle tanınan Yavuz meşin atına atlar ve Yeniçeri karargahının önüne geçerek tarihe altın harflere yazılan şu konuşmayı yapar;

Biz henüz kastettiğimiz yere varmadık, düşmanla karşılaşmadık, dönmek ihtimali yoktur, hattâ bunu düşünmek bile hayaldir. Teessüf olunur ki Şah’ın maiyeti kendi efendileri yoluna can verdikleri halde, biz şerîat-ı Ahmediyye’ye muhalif hareket eden bunları yola getirmek için bu serhatlara kadar gelmişken, bir takım gayretsizler, bizi yolumuzdan geri çevirmek isterler. Biz, katiyen yolumuzdan dönmeyeceğiz. Ülülemre itaat edenlerle, kastettiğimiz yere kadar gideriz. Kalpleri zayıf olanlar, ehlü ıyâllerini düşünenler ve yol zahmetini bahane edenler, kendileri bilirler. Dönerlerse dîn-i mübîn yolundan dönerler. Eğer bahane, 'düşman gelmedi' ise, düşman daha ileridedir. Er iseniz benimle beraber gelin, ve eğer değilseniz ben tek başıma da giderim!

Bu konuşmadan sonra Yavuz Sultan Selim başta Safeviler olmak üzere Memlükler ve Karakoyunlu Hanedanını da beraber yerle bir ederek Osmanlı Devletini sekiz yılda çok güçlü bir konuma getirmiştir.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık