Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zoro'nun Kullandığı Armament Nedir?

Bu mudur?

  • Zoro kimin cücüğü ya? E. Oda şekıl şükül olsun diye çizmiştir

    Kullanılan: 45 31.0%
  • Koçum benim vermiştir gazı kafesin köküne, tabii ki de kullanmıştır.

    Kullanılan: 100 69.0%

  • Kullanılan toplam oy
    145
Bu konuya yazmamıştım.

Zoro'daki olay, şeytani aura ile silahlanma hakisinin harmanlanması. Mop'un attığı diğer sahnelerde de silahlanma hakisi kıvrımsal bir şekilde kullanıcının bedeninde yer alıyor. Zoro'nun silahlanma da aynı şekilde kıvrımsal olarak yayılıyor. Bu iki durum arasındaki benzerlik ortak bir paydada buluşuyor. O da şeytani ruh. Biri seytan meyvesinin ruhu diğeri ise Zoro'nun şeytani ruhu. Zaten @Roronoa Zoro'nun hemen yukarıda verdiği örnek, olayın şeytan meyvesiyle ilgili olduğunu doğruluyor.

Aslında bu demek oluyor ki ruhani form olan ashura'ya da haki yükleyebilme imkanı olabilir. İleride böyle bir form göreceğimizi düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Kimsede sormamış daha bir yarısı dolmamış olan bir kılıçtan nasıl Haki taşıyor diye?

Daha yarısı dolmamış bardaktan su taşması gibi bir şey.
 
Kimsede sormamış daha bir yarısı dolmamış olan bir kılıçtan nasıl Haki taşıyor diye?

Daha yarısı dolmamış bardaktan su taşması gibi bir şey.
Yanlış örnek gibi, boş bardağa tazikli su tutarsan taşar :S Neyse konu taşma değil, taşma zaten dalgaya alınan bir yorum. Ayrıca konunun öznesi, kılıcın etrafında oluşan şeyler kaplama efektinden fazlası değil gibi geliyor bana.

Bigmom, Katakuri ve Luffy'de görülen efektler de göze hoş bir görünüm sunma ve Japon maragozluğundaki vidasız, çivisiz ahşap birleştirme sanatına gönderme. İki parçanın birbirine kaynaşması, mukavemet kazanması ve koka ile korunmayan kısma aktarılan darbeyi emmesi için yapılıyor :T
 
Haki aktarılırken çıkan efekt gibime geliyor.
Çakma madara da yapıyordu.
Ruhlarla alakalı çıkarsa da hay hay derim.
 
İki tip zırh hakisi vardır. Birincisi düz şekilde biterken (Luffy vs Chinjao'da görülüyor) öteki kıvrımlı olarak bitiyor. Oda, Zoro'nun kıvrımlı hakisi olduğunu belli etmek için Zoro kılıca haki yüklerken kıvrımlar görülüyor. Çünkü yüklenmiş hali ikinsinde de aynı görüneceği için bu kıvrımı oluşma esnasında göstermek istemiştir.
Hatta bana kalırsa Novalar arasında kıvrımlı haki kullanan meyveli tek kişi Luffy'dir. Yani meyveli Novalar(Luffy hariç) düz hakiye sahiptir ve meyvesizler kıvrımlıdır. Zira bir taraf haki eğitimindeyken öteki bu vaktini meyve ve haki üzerinde gelişmek için harcayacaktır.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık