Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 907: Boş Taht

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    360
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tebrik ederim bir plot daha kırdın :alkis::D
:oleyo:

Saint Don Quixote diye geçiyor. @justahuman Zaten saint, aziz, kutsal falan demek.

Shanks'a "sen olduğun için" değil "sen talep/rica ettiğin için" ayarladık diyorlar.

Ayrıca Shanks'ın konumuna bakıldığında politikayla alakasının olmaması gerekiyorsa birçok kişinin söylediğine göre "hain" de olamaz. Zira daima kullandıkları bir kişi olsa böyle bir laf edilmez; çünkü sürekli politikanın içindedir; politikanın kendisidir.
 
Aklıma Dressrosanın ne kadar sürdüğü gelince ve Wano arc'ın daha derin bir kurguda hazırlanacağını düşündüğüm için bir tırsma geliyor bana. Umarım gereksiz uzatmaz ve en fazla 2 sene içerisinde Wano arc'ı bitirir umudundayım. Yeterince gizem var zaten daha fazlasını görmekten cidden sıkıldım. Hızlı ilerletirse sıkıntı yok tabi.
 
:oleyo:

Saint Don Quixote diye geçiyor. @justahuman Zaten saint, aziz, kutsal falan demek.

Shanks'a "sen olduğun için" değil "sen talep/rica ettiğin için" ayarladık diyorlar.

Ayrıca Shanks'ın konumuna bakıldığında politikayla alakasının olmaması gerekiyorsa birçok kişinin söylediğine göre "hain" de olamaz. Zira daima kullandıkları bir kişi olsa böyle bir laf edilmez; çünkü sürekli politikanın içindedir; politikanın kendisidir.
Aynen kuroashi.no.sanji1993 de izah etmişti. :sapkali:

-
Bu sefer ilk kez görüştükleri ihtimali artmış.

Shanks talep edince gündem yoğunluğuna rağmen ne olur ne olmaz görüşelim demişler. Çünkü boş konuşmaz Shanks:D

Dayanılacak gibi değil ya. Güya spoiler okumayacaktım. Konuyu açan benim. :oleyo:

Aslında saf gibi de durmuyordu ama Oda böyle kapak hikâyelerinde yer verdikçe Dressrosa'da ısınamamış olsam da artık ısındım. Diğer yandan Sai ve Leo'ya kanım zaten ısınmıştı ama bu arkta hepten ısındı. Babasından kardeşinden önce Leo ve ardından Sai atlıyor. Enfes ya. :(
Leo'yu ben de sevmiştim de Sai bu arc öne çıkmaya başladı iyice. Oda Filo üyeleriyle bağ kurmamızı sağlayacak sanırım.

Neptün'ün çaresizliği ve düş kırıklığı da güzel yansıtılmıştı. Çaresizce savurduğu yumruktan önce Msjosgard yetiştiğinde. Eli havada ve gözünde yaş var. Biraz komik de bir ifade vardı yüzünde. Ama duyguyu çok güzel geçirdi Oda.

Sen ne güzel bir arksındır Reverie. Animeden mangaya geçtiğimden beri, ki bir 5 yıl oluyor, hiçbir bölümün beni bu kadar heyecanlandırdığını hatirlamiyorum. Her sayfayi ağzım açık okudum.

Kaido ve Linlin'in Luffy tartışmasına, bir araya gelmesine şok olurken, ikili arasında geçmişte ne oldu diye kafana takılıyor.
Ordan denizciler... Kizaru, Sakazuki ve Samuraylar... Linlin niye görmezden geliniyor? 40 yıl önceki güçler kim ve nasıl hala tehdit olabiliyorlar? Garp'in söylediği hayallerin ötesindeki olay ne olabilir? Kafamda deli sorular...
Boş taht simgesi ve felsefesi game of thrones'un tahtiyla yarışır güzellikteydi.
Kızıl ejderligin sınır tanımazlığı inanılmazdi. Hala şaşırtabiliyor. Devamında ise gelişen olaylar, iç burkucuydu. Lucci, gerçek bir gorev adamısin.
Ve Shanks, sana yuh diyorum, başka da bir şey demiyorum.
Bölüm sonu, benim gözler: Luffy Sugoi.
Linlin'in görmezden gelinmesi derken Wano'nun bilinmezliği sebebiyle Kaido'nun yanına gidecek olması görmezden geliniyor.
Ama bence görmezden gelinmeyecek. Gelinse bile Fuji Reis orada olur:D
Bölümün verdiği heyecan geçmemiş henüz. Heyecanın yatıştıkça Lucci'de ki acımasızlıktan öte hıyarlığı görebilirsin. :D
Ve tabiki Shanks'in yine bir savaşı engellemeye çalıştığını:a::D
 
Vaktim anca oldu ben de bir şeyler karalayayım bölümle ilgili.

Kapak hikayesinde Orlumbus yola çıktı. Muhtemelen bir kapak daha olacak onunla ilgili. Orlumbus'u da bir yerlere bağlayıp bitirecek, bakalım karşısına ne çıkacak.

Mom, Zeus'u da almak istiyor Luffy'den. Tekrar üretmesi zor bir şey mi acaba özel bir ruh olduğu için?

Kaido ile Mom atışması güzeldi. Bu yonkouların iki kelam etmesi bile heyecanlandırıyor bir de kapışsalar tadından yenmez :)

Kaido, Ana'ya borçlu imiş, ayrıca Linlin diyerek ismi ile hitap etmesi de eskiden tanış olduklarının göstergesi. Zaten Mom da diyor ki eski günlerdeki gibi birlikte çalışalım. Vay be yonkou ittifakı mı geliyor acaba :)

Kizaru diyor ki ben gidem iki yonkounun kellesini alam gelem. Şaka bir yana ancak bir araya gelmelerine engel olmak için gidecekti. Ancak kırmızı kuçu kuçu diyor ki samurayların gücünü bilmiyoruz. Nasıl yani asıl problem yonkoular değil de üç beş kılıç koklayan adam mı?

Şimdi bu romanda anlattığına göre Kaido yeni nesilden Ana ise eski nesilden sayılıyormuş. Buna dayanarak Kaido'nun genç olduğu yorumları yapılıyor. Ancak şöyle bir durum var ki Oruç reis ve Karabıyık gibi adamlar da Luffy ile aynı nesilden sayılıyor. Yani bu nesil işi yaştan çok korsanlığa atılma zamanı ile alakalı görünüyor. Ayrıca Kaido denen yaratık insanlarla aynı hızda mı yaşlanıyor? Devlerin uzun yıllar yaşadığını düşünürsek Kaido'nun da böyle bir durumu olabilir.

Üstteki paragraf ile nereye varmaya çalışıyorum? Bu bölümde ortaya Rocks diye bir grup atıldı. Garp, kahraman ünvanını 40 yıl önce bunların liderini indirerek almış. Rocks denen oluşumun yeniden güç topladığı söylendi ve eğer birleşirlerse dünyanın altını üstüne getirirlermiş. Konuşmadan anlaşıldığı kadarıyla Kaido ile Mom zamanında bu oluşumun birer üyesi gibi görünüyorlar. Kaido yaşından dolayı kurtarmaz dense de üstte açıkladığım gibi olabilir.

Muhtemel Rocks üyeleri? Bir çok arkadaş 42 yıl önce korsanlığı bıraktığı için direkt Shakky isminden şüphelendi. Ayrıca zamanında Garp tarafından kovalanmış olması da cabası. Benim aklıma gençliği ile dikkat çeken Dr Kureha geldi ayrıca. @Smoker ise güzel bir fikir ortaya atarak ID'de çıkan isyan sonrası bu adamların serbest kaldıklarını ve yeniden bir tehdit olarak ortaya çıktıklarını düşündü. Bir de gençlik pınarı gibi bir şeyden içerek genç kalmış olabileceklerini öne sürdü. Ben de Dr Kureha ve Shakky nasıl genç kaldı ise bunların da aynı şekilde genç kalmış olabileceklerini düşünüyorum.

Genç kalan veya daha doğrusu yaşlanmayan başka kimler var? Gorosei. Bölümün en büyük bombası burada patladı. Reverie gibi en ufak korsanın bile büyük tehdit görüleceği bir toplantı esnasında Shanks gibi en güçlü dört korsandan birisi elini kolunu sallayarak hükümetin kalbine, Gorosei ile görüşmeye MG'ye geldi. Shanks hain mi yoksa kurtarıcı mı? Az sonra... Shanks gibi bir figürden kaypak birisi çıkmayacağı belli. Oda bile ters köşe için Shanks'ı harcamaz. Benim düşüncem Shanks bu dünyanın dengeleyicisi görevini üstlenmiş kendisine. Gorosei de hali hazırdaki dünya düzenini çok önemsediği için Shanks ile kesişim kümesinde buluşmuş görünüyor. Ayrıca Shanks'ı rahatça karşılarına almaları da bu adamların bence gerçekten dövüşebilen, güçlü adamlar olduğuna güçlü bir delil oldu. En azından amiral gücünde adamlar çıkacak bunlar ki bence daha da giderleri var.

Garp'ın yanında muhtemel Amiral adayı olan iki tane koramiral gördük. Sonunda güçlü koramiraller göreceğiz, yaşasın!

MG'deki kalenin adı "Pangea" çıktı. Bu da mı gol değil meşhur One Piece = Tek deniz (tek kıta) teorisi.
Not: Pangea, dünyamızdaki kıtalar bölünmeden önce hepsinin tek parça oldukları zamanki süper kıtaya verilen isimdir.

Tahtın önünde cennetin krallarını sembolen 20 kılıç, aşağıda ise gariban kralların yüzlerce kılıcı. Boş koltuk barış, adaleti vs kastediyormuş lol. O koltuğu bakalım kim yok edecek? Baba mı oğul mu yoksa kutsal ruh mu?

Lucci.. Olmadı kardeşim tamam acımasızsın falan da kutsallara hav havlık yapmaya gönüllü olmak da nedir? Yakışır mı sana? Ama nasıl yakışmasın ki sen değil misin Robin'e küçücük bir mutluluğu bile çok gören? Öhöm. Maskeli Cp0 üyesi kim acep?

Don kişot ailesi bizi şaşırtmaya devam ediyor. Flamingo haricinde hepsi mi iyi bu ailenin? Helal olsun eleman Çarlos sümüklüsüne iyi döşendi, ağız burun bir güzel kanda koydu. Kutsalların içinden acayip adamlar çıkacak gibi. Çarlos gibi hepsi sümüklü değil bu adamların. Yalnız! Şirahoşi'nin hoşine gidip antik silahı kullanma niyeti güdüyor olmasın? Belki de öğrendiler. Sinsi de çıkabilir eleman beklemedeyiz. Bir de kutsal astronotlar MG'de iken fanus takmıyor kafaya. Hakikaten aşağılık canlılarla aynı havayı solumamak içinmiş.

Son olarak acaba felaket tellalı Shanks'ın konuşmak istediği korsan kim? Karabıyık ve Luffy ilk akla gelenler ama bence yeni bir karakterden bahsedecek gibi. *Locks ekibinden biri olabilir. Umarım Oda Reverie bitmeden *Locks'la alakalı bir şeyler daha atar ortaya.

İleriki bölümler için öngörüm, Smoker ve Tashigi Vegapunk'ı görmek üzere yoldaydılar en son, onların aracılığı ile Vegapunk'ı göreceğiz artık sanırsam yani galiba sanırsam umarım. Hala Vegapunk, Luffy'nin annesi olabilir diyorum. Bir de Şiçilere gerek kalmayacak artık demişti Köramiral. Bakalım Vegapunk ne bulmuş? Bu vesileyle belki arc bitmeden kısaca Mihawk veya Weevil de görünür. Bu arada Mom da Wano'ya gidecek. Wano sen nasıl bir arc olacaksın Allah aşkına? Beklemedeyiz. Reverie arcı çok hoş gidiyor. Aynen devam Oda. Sanki arc sonundaki dünyadan haberler bölümlerinin uzatılmış hali gibi ki herkes en çok bu tarz bölümleri seviyor.

Biraz uzun olmuş buraya kadar okuduysanız helal olsun :)
Güzel yazmışsın hocam, zevkle okudum. O boş koltuğa Dragon otursa veya yok edip "sizin barışınızı da düzeninizi de silkip atıcam" diyerekten ayar verse bütün dünya asillerine, tadından yenmez.

Ek olarak bence Şanks, Kadimlere *Rocks ekibinin başının birileri tarafından yeniden eski mahalline geri dönerek, eski düzeni yeniden kurmayı hedeflediğini söyleyecek olabilir. Wano'da sadece iki Yonko'nun ittifağı değil de, beş büyük gücün ittifağından söz edebiliriz ki bu da Garp'ın deyimiyle düzenin son bulması demek. Belki de Garp bu yüzden sırıtıyordur.

Reverie'de Dragon fitili ateşleyecek gibi gözüküyor, Wano da o fitil iyice alevlenir, MF'de mi yoksa başka yerde mi patlar, orasını bilemem.
 
Bilen bilir ben hiç spoiler okumam. Bölüm adını ilk görünce ''oha yonkou koltuğu mu lan, birine bişi mi oldu???'' diye 2-3 saniyede kafamda bir kurmuşluğum var öff. Halbuki öyle olaylı bir şey değilmiş başlığın anlamı. Ama güzel koltuk şimdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık