Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] 3 Büyük Adam - 3 Büyük Kaybediş

Tutar mı ? Tutmaz mı ?


  • Kullanılan toplam oy
    73
Luffy için Ace'in anlamı çok büyüktü. Aynı şekilde Sanji için de Zeff'in. Fakat Mihawk'ın rolünün diğer ikili kadar baskın olduğunu düşünmüyorum Zoro üzerinde. Hani Mihawk ölürse bile Zoro'nun düşüncesi ''Mihawk'ı nasıl öldürürsünüz lağnnn'' dan çok, benim hedefimi nasıl elimden alırsınız olur bence.

O yüzden Luffy ve Sanji örneklerine bakacak olursak, yaşanacak duygusal ve psikolojik etki olarak Tashigi bana daha olası geliyor ancak o da dediğin gibi kapak resmindeki haç olayıyla ters.

Bu sebeple.. ''Ölüm'' temasının Ace'te olduğu gibi önceden gösterilmesinden ziyade daha farklı bir tema oluşturularak işleneceğini düşünüyorum. Daha çok, ''herkesin kendini keşfetmesi ve uyanış gibi''.

Hani insanın içinde sürekli geçmişiyle bir hesaplaşması vardır. Ne kadar kaçmak istese de bir türlü olmaz vs. Kim olduğunu bilmez (Zoro gibi) ya da bilir ama reddeder (Sanji gibi), nerden geldiğini nereye gittiğini, atalarının kim olduğunu bilmez falan. Tüm bunlar kişinin duygusal tarafında bir eksikliktir ve bu insanlar geçmişleriyle yüzleşmeden, hesaplaşmadan tam manası ile rahat ve huzurlu olamazlar. Kendileri olamazlar. Sanji ve Zoro'nun ölüm olayını biraz buna bağlıyorum. Tam olarak belki böyle değil ancak senin yazdıklarınla karışık olarak böyle bir tema olabileceğini düşünüyorum.

Nitekim şu an Sanji'nin psikolojik olarak ne kadar zor durumda olduğunu düşünürsek, kişinin kendini keşfetmesi ve uyanış teması Sanji için çok uygun olurdu. İlerde Sanji kendi içindeki, tabiri caizse ''Saiyan'' gücünü ortaya çıkarıp geçmişiyle hesaplaşmasını bitirdiğinde çok daha rahat, amacına çok daha emin adımlarla giden, daha güçlü bir adam olarak karşımıza çıkacak diye düşünüyorum.

Zoro da aynı şekilde Wano'daki bağlantıları, ailesi , ataları vs. ortaya çıktığında Sanji'yle aynı şeyleri yaşayacak ve daha uygun bir tabir olarak gördüğüm ''yeniden doğuş'' olayını yaşayacaktır. Ölüm olayı beklediğimiz şekilde olabileceği gibi, farklı bir anlam yüklenerek de işlenebilir Oda tarafından diye düşünüyorum.
Mantıklı Zoro'nun geçmişinin Wano da olduğu sonucu çıkıyor o zaman. Wano da atalarından birini kaybedecek ya da biriyle yüzleşecek belki de. Mihawk'ın ölmesinden ziyade bu da olabilir. Zoro fanları için 100 bölüm filan kalmış. Vaziyet alalım :D
 
Mantıklı Zoro'nun geçmişinin Wano da olduğu sonucu çıkıyor o zaman. Wano da atalarından birini kaybedecek ya da biriyle yüzleşecek belki de. Mihawk'ın ölmesinden ziyade bu da olabilir. Zoro fanları için 100 bölüm filan kalmış. Vaziyet alalım :D
Haha :D Tabi ki. Sanji için bu arc neyse Zoro için de Wano o olacak. Wano'yu sadece P-UP alacağı bir arc olarak görmüyorum kesinlikle.

Sanji ve Zoro ne kadar tezat olsalar da benzerlikleri de var. Belki abartı bir fikir ama ben Zoro'nun aynı Sanji gibi babasıyla bir hesaplaşma yaşayabileceğini düşünüyorum. Shogun Zoro'nun babası çıkarsa hiç şaşırmam yani. Wano'da da olaylar olaylar. Orda da az entrika yoktur :)
 
Çok mantıklı bir teori, tebrik ederim. Ve gerçekleşmesini isterim cidden, serinin artık hareketlenmeye dahası ölümlere kısacası sertleşmeye ihtiyacı var. Zeff'in ölümü gerçekleşmesi en yakın olan ve bu teorinle de olması en mantıklı olan. Mihawk konusu 944. bölüm de gerçekleşme durumu sıkıntılı, Mihawk'ın bir süre daha gideceğini düşünüyorum. Fakat Mihawk ile Zoro'nun o iki yıl boyunca tam olarak nasıl bir ilişki kurduklarını, ne derece yakın olduklarını bilmiyoruz. Mihawk Zoro için kendini feda edecekse eğer, ki teorin böyle olacağını söylüyor. Nasıl bir olay zinciri sonucunda oluşur bilemiyorum. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi Wano daha mantıklı duruyor, fakat Oda çizimlerle mesaj veriyorsa da dediğin gibi Mihawk'lık bir olay da olacaktır. Valla karışık vaziyet. Ama Zeff ölsün en azından, Sanji'nin güçlenmesi ve olgunlaşması için Zeff'in bacaktan fazlasını feda etmesi gerekiyor anlaşılan :artiz:
 
Zeff acaba çoktan öldü mü diye düşünmüştüm. Sen altını doldurmuşsun bu düşüncemin. Zeff'in ölme olayı tutabilir. Yalnız Zeff ile Sanji'nin bir bağı olduğunu nereden biliyorlar? Sorgulama yaparak buldular ise bu Germa çok acımasız. Zeff ve restorantı çoktan yalan olmuştur.

Zoro, Mihawk'a o kadar üzülmez bence. Ayrıca Zoro'nun karakteri tayfadaki herkesten daha olgun şuan. O yüzden onun için böyle bir şeye gerek yok. Zoro için Mihawk'da Tashigi'de çok sorun değil gibi. Ayrıca 944. bölüm çok yakın. Big Mom tarafı biter mi o zamana kadar? Uzadıkça uzuyor çünkü. Zoro ile ilgili şöyle bir şey olabilir. Haç sandığa kaldırılıyor yazmışsın. Mihawk ölmez ama en iyi kılıç ustası unvanı elinden alınır. Ve haç artık rafa kaldırılmış olur. Kenara itilmiş olur. Ne diyorsak artık. Bu Zoro için önemli bir dönüm noktası olur. Karakter için bir önem arz eder mi bilmem. Ama Zoro biraz rahatlayabilir. Daha şevkle dövüşebilir. İnsan ne kadar en güçlü kılıç ustası olmak istese bile 2 yıl eğitim aldığı hocasıyla dövüşmek istemez. Tüm gücünü sergileyemez. O yüzden Mihawk vs Zoro olacağını zaten düşünmüyorum. O yüzden Mihawk unvanı kaybedebilir ama ölmez.
 

Cazcez

Mihawkla Tashigi'nin ölme ihtimalı bana tutar gibi gelmedi nedense ama Zeff'in ölme ihtimalı çok yüksek geldi bana bide oylar kımını tutar gibi de eklersen iyi olur.
 
güzel iyi hoşta çok gerildim be akşam akşam , sol alt köşedeki haçın üstünde ''december 20 , 944 '' yazıyor bu yazının altında ise ''pirates ....o'' var , yosun tutmuş isim kısmı sadece son harf olarak ''o'' var , oda böyle şeyler yapıyor canımı sıkıyor :ühü:
 
Güzel teori eline sağlık:good:
Wano arcında mi Mihawk'ı görme ihtilalimiz olabilir belki orda tayfaya yardım ederken ölebilir Mihawk
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık