Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Eiichiro Oda Hakkında

Oda bugün yayınlanmış olan, "Super Kabuki 2 One Piece Grand Live"de Wano arkında girmenin bir iki yıl daha süreceğini söylemiş. Sandman özetlemiş. Bana da çevirmek düşer.



Wano arkına girmek 1-2 yıl daha alacakmış. Wano arkında Ace ile ilgili bir bölümde olacakmış.

Takipçiler bazen fan mektupları aracılığıyla "önceden gösterme(foreshadow)" ile ilgili Oda'yı düşündürten sorular soruyolarmış. Takipçiler, Luffy'nin bir hareketinin neye dayandığını sorduğu zaman Oda bunu One Piece fan sitelerinde aratıyormuş. Bunun bir benzeri 2006 yılında çıkan 422. bölümün yazar yorumları bölümünde de bulunuyormuş. Oda, takipçileri ile birlikte One Piece'i yaratıyor gibi hissediyormuş.

One Piece'de var olan "BOOM/DON" efekti, Jidaigeki'de önemli sahnelerde Japon davullarından çıkan sesten geliyormuş.

Oda, Marineford Savaşı fikrini çok uzun zaman önce bulmuş.

Oda, Luffy bir korsan olduğu için onun ağzından adalet hakkında konuşmanın zor olduğun söylemiş. Bu yüzden karşı tarafın adaletinin farklı bir adalet anlayışı olduğu basit bir sonuca varmış. Oda, bunun One Piece'nin ana temalarından biri olduğunu söylemiş.

Oda, One Piece'in klasik Shonen mangalarında karakterlerin geçmiş hikayelerinin pek fazla dataylandırılmamasına rağmen One Piece'de birçok geçmişi gösteren sahne olduğunu söylemiş. Oda bugünlerde geçmişten kareler gösteren birçok manga olduğunu düşünüyormuş.

Oda'nın One Piece üzerindeki emeğinin %60'ı hikaye, %40'ı çizim şeklinde bölünmüş.

Oda, her arkta karakteristik özelliklere sahip olan ve her biri diğerinden farklı olan adaları, takipçiler sıkılmasın diye böyle yapıyormuş. Luffy'nin kişiliğinin hiçbir zaman değişmeyeceğini de söylemiş. Oda'ya göre, takipçiler Luffy'nin kişiliğine tamamen hakim oldukları için, bazen Oda'nın bilerek Luffy'nin kendisine uygun olmayan davranışlar sergiletmesinden dolayı şikayetçilermiş.

Oda One Piece'e başladığı zaman diğer karakterlerin tasarımlarının giderek daha karmaşık hale gelecek olmasından dolayı Luffy'nin tasarımını olabildiğince basit tutmak istemiş.

One Piece'in temelinde, insanların çaresiz durumda olan kişilere yardım etmesi yatıyormuş. Oda herkesin bu türden hikayeleri sevdiğini düşünüyormuş.

Oda, birinci bölümden beri One Piece'in nasıl biteceği konusunda bir fikre sahipmiş. 2012 yılında yapılan bir başka röportaja göre, Oda One Piece'in son arkının Marineford Savaş arkını solda sıfır bırakacak kadar müthiş olacağını söylemiş. (Biliyorduk zaten. :( )

 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık