Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Bankailer ve Madalyon İlişkisi (Teori)

Merhabalar ufak çaplı bir teoriyle buraları biraz hareketlendirmek istedim.Ufak çaplı diyorum çünkü daha geniş çerçevede bir teorim daha olacak aklımda bazı soru işaretlerini ortadan kaldırdıktan sonra.Fikirlerimi bir an önce sunmak istedim malumunuz Kubo bir anda açıklayıveriyor ve bende birkaç sayı sonra anlatacağını düşünüyorum.Bankainin niye çalınamadığını değil nasıl çalınabildiğini aktarmaya çalışacağım.Konu başlığından spoiler vermek istemedim takip etmeyenleri düşünerek.Ayrıca numaralandıracağım en azından biraz düzenli olması için.


1 - Şimdi bu quinycler soul societyi bastılar ve tüm shinigamilerin özelliklerini detaylıca bir raporda okuyabilecek şekilde biliyorlardı.(İsteyene manga sayfası bulabilirim) Bir ajanları olduğu bariz gibi.Bankaileri çalabileceklerinden çok emindiler sadece doğasını bilmedikleri İchigo hariç.Biraz savaştan önceye dönelim.

http://www.turkcraft.com/Bleach/485/17

Bu karede Hueco Mundonun yeni hakimi Harribel yenilmiş vaziyette duruyor.Bach onu yendim istersem gider arrancar alırım demeye getiriyor.Fakat biraz dikkatli bakalım Harribelin salınım böyle miydi ? Silahı eksik değil mi ? Hemde su teknikleri yaptığı salınımının tüm odak noktası kaybolmuş.Arrancarlar bu gücü katanalarına mühürlemişlerdi.Daha sonra mühürlü reiatsuyu saldıklarında ise adı Resurreccion oluyor.Yani bir nevi saklı reiatsuyu açığa çıkarıyorlar.Bankaiye ne kadar benzer değil mi yada sizce arada ne kadar fark var ?

2 - İchigonun öncü birliklerden olan İvanla karşılaşmasını hatırlarsınız İvan bankaiyi çalabileceğini sanmıştı.Şu sayfayı dikkatlice inceleyelim.

http://www.mangareader.net/bleach/483/14

İchigonun bankaisi çalınamıyor ama sanki hollow tabanlı gücü olan Fullbringi parçalanmaya başlamış ve İchigo bu yüzden bağırıyor.Tabi kıyafeti bundan etkilenmediği için devamında getsugayı yapıştırıyor.

3 - Bu sayfada ise neler oluyor Kirge Allonu volstandig modunda bir güzel hüpletiyor.Bu güçten reishiyi köleleştirmek diye bahsediyor.Quincyler bu teknikle hollowları absorbe edebiliyorlar.Kirge Hollowları,hollow gücüne sahip olan chad ve inoueyi çekmeye başladı ama shinigami formundaki İchigonun kılına bile zarar veremedi.Yoksa bu güç shinigamileri etkilemiyor mu daha doğrusu sadece hollowlarda ve insanlarda mı işe yarıyor.Zıtları olan shinigamileri etkileyememeleri olası.Yaşayan varlıklar açısından konuşuyorum tabii,onun dışında hueco mundodaki reishi parçacıklarınıda topluyor.

http://www.turkcraft.com/Bleach/493/5
http://www.turkcraft.com/Bleach/493/12

4 - Geldik en önemli noktaya.İchigo zanpaktousunu ortaya çıkarırken ouetsu ona çok kritik bir bilgi verdi.Asauchilerin aizenin yaptığı hollowlarla aynı yapıya sahip olduğunu söyledi. " White " yani ichigonun içindeki hollow bu yüzden zanpaktousu haline gelmiş.Aslında ichigonun bu zamana kadar asauchisiz idare edebilmesinin sebebi zaten içinde asauchi görevi görebilecek bir varlık olmasıymış.

http://i.imgur.com/n7Yr3L6.png

Aizen bu deneyi ölü shinigamiler kullanarak yapmıştı.Kimbilir Ouetsuda öyle yapıyordur yada canlısını kullanıyordur.Fakat şu canlıların görünüşünden Hollowlaşmaya uğradıkları belli oluyor.

http://www.turkcraft.com/Bleach/523/9

Aizenle arasındaki fark bundan sonra başlıyor.Asauchiyi işleyip katana haline getirmesi için farklı prosedürler uyguluyor.Bu sayede asauchi zanpaktouyu oluşturan bir kabuk haline geliyor.Ve bu kabukta ne tesadüftür ki bir Hollow kabuğu.Daha sonra shinigamiler kalplerini ve reiatsularını buraya aktararak zamanla şekillendiriyorlar ve cisimleştirip bankaiye ulaşıyorlar.Örnek olarak Zabimaru...

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20111008144641/bleach/es/images/8/86/Zabimaru_Spirit.png


Bir yılan ve maymun,daha doğrusu hollowlar gibi hayvan görünümde.Aslında yılan kuyruklu Allondan çokta farklı değil.

http://images.wikia.com/bleach/en/images/archive/b/bf/20081209143341!Allon.jpg

5 - Peki biz bu asauchilerle benzer olarak daha önce neler gördük onlara bir bakalım.Aşağıdakiler asauchiler

http://www.turkcraft.com/Bleach/523/9

Ağzı var dili yok gibi gözüküyor değil mi yoksa ağızlarıda mı yok :D Evet ağızları yok hatta gözleri bile yok gözlerinin olması gereken yerde ağız benzeri açıklıklar var.Aynı şunun gibi

http://www.turkcraft.com/Bleach/113/5

Evet zarakinin göz bandı.Bu göz bandı zarakinin reiatsusunu emiyordu.Zarakininde üstüne basa basa söylediği gibi sonsuz emme gücüne sahip.Yani zanpaktoularına sürekli reiatsusunu aktarıp çalışma yapan shinigamilerin zanpaktoularına benzer mantıkta çalışıyor.

Bu asauchiler shinigami kişiliğini ve ruhunu şekillendirirken bu açıklıklarla ruh parçacıklarını emip shinigaminin özünün şekillenmesini sağlıyorlar.Üzerine bu güç shikai ve bankai olmak üzere iki kere mühürleniyor.

Peki biz bu mühürlemeyi daha önce nerede gördük.Bir hollow sadece bu iş için doğdu.Onun adı Wonderweiss.Peki bakın Aizen bu konuda ne diyor ?

http://i.imgur.com/M7lC2Uf.jpg

Aklını,mantığını,konuşmasını.... diye sıralamaya başlıyor.Wonderweiss bu yetenek için çok fedakarlıklarda bulunmuş.Aynı bizim asauchilerimiz gibi esasında.Onların konuştuğunu gördük mü ? Ouetsu onlarla sağlıklı bir iletişim kurabiliyor mu ?

http://www.turkcraft.com/Bleach/540/4
http://www.turkcraft.com/Bleach/540/5

Bön bön bakan bir asauchi... Ayrıca dediği gibi shinigamilerden yarattıysa o shinigaminin hafızasına sahip olması çok sorun çıkarırdı değil mi ?

İşte wonderweiss neredeyse bir katana gibi davrandı.Onlardan farklı olarak bu gücü mühürlerken şekillendirebilecek ve katana haline getiremeyecekti elbette.Bu iş Ouetsunun uzmanlık alanı.Zorla mühürledi ve aslında quincyler gibi çaldı bu gücü.Fakat onlar gibi bunu saklayacak alet edevat işlevini bedeni görüyordu.Onlar gibi reishi hakimiyeti olmadığı için bu gücü ne aizen ne de kendisi kullanabilirdi.Bu çalınan gücün nasıl saklanıp kullanıldığı konusuna da geleceğiz.

6 - Şimdiki sorunsa şu :

Quincyler bankaiyi çalabiliyorlar reishiye hükmediyorlar ve onu vakum gibi çekiyorlar Allona yapılan gibi.Peki devasa boyutlardaki bu bankaiyi reishiye çevirseler bile nasıl oluyorda sadece küçük bir madalyonun içine saklayabiliyorlar ?

Pesschenin bunun açıklamasını yaptığını düşünüyorum.Yoğunlaştırılmış reishi ve mavi alev !

http://www.turkcraft.com/Bleach/487/7

Aynı şekilde savaştan bir açıklama

http://www.turkcraft.com/Bleach/494/6

Bu şekilde çektikleri bankaiyi reishiye dönüştürerek yoğunlaştırıyorlar ve madalyon içinde saklayabiliyorlar.

7 - Peki madalyon bu yoğunluğa nasıl dayanıyor sıradan bir madalyon bunu saklayabilir mi ?

Madalyonun içi neden böylesine siyah ?

http://www.turkcraft.com/Bleach/497/1

Şu gizemli gölge olmasın sakın...

Burada Hitsugayanın yakarışını görüyoruz.Bu kısım baya bir yoruma açık olabilir.Belki sadece katanada hissedemiyordu çevresini hesaba katmadı.Burada bence hiçbir şekilde varlığını ve reiatsusunu hissedemedi.

http://www.turkcraft.com/Bleach/497/4

Aynı Yamamotodan kaçan askerler gibi reiatsuları seireteiden silindi.

http://www.turkcraft.com/Bleach/484/7

İşte anlatmak istediğim gölgenin asıl anahtar olduğu.Bu gölge apayrı bir boyut.Gargantadaki dangai gibi.Ancak ondan farklı olarak bu boyut her yerde açılıyor ve hep aynı yere çıkıyor.Ayrıca Bachın ayrılamamasını da göz önüne alırsak tüm vandenreich mekanını da içerisinde tutuyor.Madalyonun içerisine de bu gölgenin bir kısmı eklenerek orada kendi içerisinde ayrı bir boyut oluşturulmuş.Aynı vandenreich mekanı gibi.

Dikkat ederseniz madalyonun içerisinde de bir quincy haçı var.

http://www.turkcraft.com/Bleach/497

Yani bu boyut haçın içerisinde tüm bankaiyi yoğunlaştırarak saklıyor.Quincyler aynı haçlarını şekillendirip ok ve yay oluşturabildikleri gibi bu madalyon içindeki haçıda şekillendirerek bankaiyi yeniden cisimleştiriyorlar.

Son sayıda gördüğümüz önemli bir ayrıntı daha

http://www.turkcraft.com/Bleach/544/18

Yukarıda Urahara madalyonu analiz etmekle meşgul ve bir haç şekli belirmiş.Acaba neden belirmiş ?

Urahara gerçek doğasını ortaya çıkarmayı başardığı için
Yada
Urahara madalyonun hollow reiatsusuna veya hueco mundo atmosferindeki parçacıklara tepki verdiğini mi keşfetti ?
İçerisinde ayrı bir boyut olduğunu keşfetmiş olabilir.Gölgeyi buldu ve gölgeyi analiz ederek Vandenreich topraklarına sızmayı planlıyor olabilir mi...
Hepsinin altında yatan neden Hollowlar diyorum.Hollowlar ve gizemli gölge...

Burada ise İvan bankaiyi çalmaya çalışırken sanki orada bir gölge beliriyor ve gitgide büyüyor.

http://www.turkcraft.com/Bleach/483/11

Yine ilginç bir kare üstteki.Sonrasında çalmak için büyülü sözler kullanıyor.Arrancar olduğundan çalma işlemini güçlü bir biçimde yapabilmesi için şart sanırım.Safkan bir quincy daha güçlü olduğu için söz söylemekle vakit harcamıyor.

8 - Peki çalınan bankailer nasıl geri alınacak ? Hitsugaya ümidi kesmiş gözüküyor zaten tamamladığı bankaiyi saraylarda yeniden şekillendirmesi saçma olur.İpucunun bu sayı isminde saklı olduğunu düşünüyorum.

http://www.turkcraft.com/mangas/Bleach/496 - Golgeyi Oldur/04.JPG
Gölgeyi öldür.Evet onu öldür ve bankailer özgürlüğüne kavuşsun.Bu gölge bachla bağlantılı olduğu için canlı bile olabilir.İvanı gizleyen ve alıp götüren gölgenin şekline dikkat ediniz.

http://www.turkcraft.com/Bleach/484/11


Bir insan biçimi ve sanki bach andırıyor.1000 yıl önceki hali bile olabilir.Eğer gölge yok olursa hem vandenreich yıkılacak hemde bankailer geri gelecek.


Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.Teoriyi destekleyecek her ayrıntıyı kullanmaya çalıştım daha ikna edici olabilmesi için.Şimdi sonuçlara geçelim bir nevi özet olarak toparlayalım.


SONUÇLAR :



Quincyler asauchilerin açıklarını biliyorlar.Ss hakkında epey bilgiye sahipler.1000 yıl önceki Bach bile asauchinin ne olduğunu biliyor.Asauchilerin açıklarından yararlandılar.Asauchi bir kabuk görevi görüyor.Reiatsunu aktardığın ve mühürleyebildiğin bir kabuk.Bu kabukta hollowlardan oluşuyor.Zamanla shinigami güçlerini hollowumsu yapılarda biçimlendiriyorlar ve bu silahların en güçlüsü olan Bankai tamamlanmış form haline dönüşüyor.Hollow ruh yedikçe güçlenir ve büyür.Aslında shinigamilerin zanpaktoularıyla iletişime geçmeleri asauchilerini reiatsuyla besleyerek biçimlenmesini sağlamak.Tabii shinigamilerden hollowlaştıkları için bu güçlerle birleşmiş durumdalar istedikleri vakit zanpaktoudan ayrılamıyorlar.Bu mühür açıldığında yani Bankai açılır açılmaz bu gücü kendi avantajlarına kullanabiliyorlar.

İlk maddede gösterdiğim üzere quincyler bir espadanın salınımını dahi çalabiliyorlar.Onu tamamen absorbe edebiliyorlar.Salınmış reiatsu olması yeterli.Çünkü biçimlendiğinde artık senden ayrı bir bütün haline geliyor.Arrancarların salınımlarına farklı isimler verdiğini biliyorsunuz.Bu gücü Aizen ve Hogyoku sayesinde kazandılar.Kendi bedenlerinin bir parçasına neden ayrı bir isim taksınlar ki ? Bu ayrılmış ve mühürlenmiş güç hollow tabanlı olduğu için bu kadar kolay egemenliklerine alabildiklerini düşünüyorum.Çünkü Kirge bu tekniğin kutsal kanatlarını kirlettiğini söylüyor.Kirlenmek demek hollowu kendi yapına katmak anlamına geliyor.Özellikle quincyler gibi hollowlar konusunda hassas olan bir ırk olaya bu açıdan bakıyor.

Reishi köleleştirme tekniğini kullanarak bankaiyi hem ayrıştırıp çekebiliyor hemde çaldıktan sonra kullanabiliyorlar.
Reishiyi yoğunlaştırıyorlar ve bu şekilde saklıyorlar.
Gizemli gölge bankaiyi ayrı bir boyuta hapsediyor ve zanpaktou fillerinde gördüğümüz gibi isyan ve bunun gibi problemler tamamen ortadan kalkıyor.
Quincy haçları sayesinde tekrar şekillendirip,cisimleştirebiliyorlar.Aslında bu mühürlemekten farksız.Bankaiyi kendilerine alıp kendi mühürlerini vuruyorlar ve haç vasıtasıyla mührü açıp kapatabiliyorlar.


Okuyan yorum yapan herkese şimdiden teşekkürlerimi iletirim.Bu mevzu son sayıda gördüğümüz gibi açıklanmak üzere olduğundan önceden kurcaladığım bilgileri bir an önce biraraya getirmek istedim.O yüzden eksikler ve açıklar olabilir.Yazılanlar benim yorumum ve öngörülerimdir herhangi bir kesinlği yoktur.Kubonun tarzını bildiğimden yaklaşabildiysem bile kendimi mutlu hissedeceğim :)
 
Baya ufak çaplı olmuş:oleyo2: Emeğine saygı öncelikle:respect:
Aç karnına bu vakitte okunmaz bu. Okusam bile sağlıklı düşünemem. Yarın ilk iş bunu okuyup yorumumu atarım.
 
Baya ufak çaplı olmuş:oleyo2: Emeğine saygı öncelikle:respect:
Aç karnına bu vakitte okunmaz bu. Okusam bile sağlıklı düşünemem. Yarın ilk iş bunu okuyup yorumumu atarım.
Ufak çaplı derken gitgide büyüdü :D Sayfaları önceden hazırlamıştım ama altlarına açıklama yazarken epey ekleme yapmam gerekti.Ben çap derken aslında bleach evrenindeki işleyiş bakımından önemsiz bir konu gibisindende demek istemiştim.Ruhlar kralı - denge gibi konuların yanında küçük kalıyor.
Haklısın birazda konuyu manga yarın çıkar boşa gider diye bu saatte açtım :D Teşekkürler.
 
Kubo bunları düşüncek adam mı dicem son zamanlarda şaşırtıyor. Okudum emeğime saglık gece gece yormuştur. Ama anlamadığım nokta Ichigo'nun bankaisini sınırları bilinmediği yüzünden mi çalamadılar demişsin?
 
Kubo bunları düşüncek adam mı dicem son zamanlarda şaşırtıyor. Okudum emeğime saglık gece gece yormuştur. Ama anlamadığım nokta Ichigo'nun bankaisini sınırları bilinmediği yüzünden mi çalamadılar demişsin?
Hayır doğasını bilmedikleri için dedim.Fullbringti,transcendentti ıvır zıvır bir sürü şey var tam olarak bilmiyorlar.Adam daha kendide bilmiyor :D Bir Urahara biliyordur birde Aizen.Çalınamaması apayrı bir konu onunla ilgilenmedim.O konuda 4 - 5 farklı görüş ortaya atılabilir ve hepsi doğru çıkabilir.Kubonun çok yönlü hikaye anlatımı işte ters köşe yapar yine istese.Mesela İsshinin güçlerini kaybetme olayı da bunun gibiydi ne desek herhangi biri doğru çıkabilirdi.
 
gercekten bleach uzerine boyle bir analiz okuyacagim aklimin ucundan bile gecmezdi... eline saglik super!
 
mw sağlam döktürmüşsün, bleach'i -ilk göz ağrımı- yüceltmeye devam gogo :D
Şu gölge olayı baya enteresan, bütün gizem onda gibi.
 
Teşekkürler arkadaşlar :) yakalayabildiğim kadarıyla bağlantı yakalamaya çalıştım.Resimler değilde yazılar aslında aceleye geldi,manga yarın çıkacakmış diye aceleci davrandım.Sanırım yarın 3 shounende çıkıyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık