Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] X Drake

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 172 83.1%
  • Sevmem

    Kullanılan: 35 16.9%

  • Kullanılan toplam oy
    207

X Drake (Jap. Diesu Dorēku, İng. Diez Drake), Denizciler'in Gizli Özel Birimi KILIÇ'ın kaptanıdır. Korsan kılığına girmek için tümgenerallik görevinden ayrılmış ve Drake Korsanları'nı kurmuştur. "En Kötü Nesil" olarak anılan on iki korsandan biridir ve şu anlık bilinen ödülü 222.000.000 beridir.

Drake, Denizci iken korsan olmuş Diez Barrels'ın oğludur ve Denizciler'e sığınana kadar Barrels Korsanları'na bağlıydı. Babasının sayfası ona Dory (Dorii) diye seslenirdi.

Drake zaman atlaması esnasında tayfası ile birlikte casus olarak Dört İmparator'dan biri olan Kaido tarafından yönetilen Canavar Korsanları'na katılmıştır. Bu tayfanın içinde en güçlü Öncü Şefler olarak kabul edilen ve Uçan Altılı adı verilen altı kişilik ekipte yer almıştır. İhaneti ortaya çıkınca, Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı'nın yanında yer almak zorunda kalmıştır.

Görünümü

Drake oldukça kaslı bir vücuda sahip olan uzun boylu bir adamdır. Üzerinde korsan tayfasının simgesi olan, arkasında büyük ve beyaz bir tüy barındıran subay şapkasına benzer bir şapka takardı ve gözlerinde maske vardı. Saçlarının rengi kırmızımsı kahverengidir. Çenesinde "X" işareti vardır (Bunun dövme mi, yoksa yara izi mi olduğu henüz açıklanmamıştır). Buna ek olarak gövdesinin neredeyse tamamını kaplayan büyük bir "X" işareti şeklinde dövmesi vardır. Gövdesindeki X işareti adını temsil ediyor gibi görünse de, Roma rakamı olan X'e bir gönderme de olabilir. Şapkası öne doğru oldukça uzun olduğundan, Drake'in üstten görünüşü bir pterodaktili andırırdı.

Kalıbına nispeten ince bacakları vardır. Dizlerine kadar uzanan uzun çizmeler giyer. Eldivenlerinin ve botlarının üzeri zırhla kaplıdır. Üzerinde deri pantolon ve yakalarında beyaz kürk olan deri bir ceket vardır. Kemerinin yuvarlak bir tokası olup baltasını ve kılıcını rahatça taşımasına olanak sağlar. Bunlara ek olarak, sırtına ayaklarına kadar uzanan içi kırmızı, dışı siyah bir pelerin takar.

Drake çocukken eskimiş bir Denizci üniforması giyerdi. Buradan daha çocukken Denizci olma hayali kurduğu anlaşılabilir. O zamanlar yüzü yuvarlak ve saçları kısaydı. Belinde tahtadan yapılmış bir kılıç taşıyordu. Çenesindeki "X" izi henüz yoktu. Yüzündeki büyük gülümsemeden dolayı şimdiki ciddi haline nazaran, o dönemde oldukça neşeli biri olduğu söylenebilir.

Drake gençliğinde karla kaplı Minyon Adası'nda, Barrels Korsanları ile birlikteydi. Bu dönemde yırtık pırtık bir gömlek, kanlı bir pantolon ve çizmeler giyiyordu. Ellerine de bir çift siyah eldiven takıyordu. Babasından gördüğü zihinsel ve fiziksel istismar nedeniyle, yaşına göre küçük kalmış ve Donquixote Korsanları onu küçük bir çocuk sanmıştır.

Zirve Savaşı'nın ardından Kaido'nun koruması altında olan olan bir kış adasına çıktığında, boynuna beyaz bir atkı bağladığı görülmüştür.

Zaman atlaması esnasında giyiminde ve görünüşünde önemli ölçüde bir değişiklik olmamıştır. Artık şapka takmamaktadır, bunun yerine saçlarının ön kısmını dik bir şekilde tarar. Ayrıca önceden iki gözünü kapatan maske yerine, üzerinde tayfasının simgesi olan bir kafa bandını tek gözünü kapatacak şekilde takar.

Kişiliği

Drake, çocukluğunda Denizciler'e tutkundu ve bir Denizci subayı olan babası Diez Barrels'a hayranlık duyuyordu. Barrels daha sonra korsan olsa da, Drake babasının hala iyi bir adam olduğunu düşünmümş ve onu takip etmeye devam etmiştir.

On üç yıl önce genç bir adam olarak Drake, kendisine yapılan kötü muameleye rağmen isteksizce de olsa babasına itaat eden biri gibiydi. Barrels o kadar güçlü olmasına rağmen Drake'in bir korkak olduğunu ve tayfanın operasyonlarına nadiren katkıda bulunduğunu söylemiştir. Gerçekten de Drake, fırsat bulunca ailesine ve tayfasına sadakat göstermeden kaçmıştır. Görünüşe göre aldığı bu karardan pişman değildir, zira babasını öldürenlere karşı herhangi bir kin beslememiştir.

Drake babasından gördüğü korkunç muameleye rağmen, Denizciler'e sadık kalmış ve Dört İmparator'dan birinin tayfasına sızmak için hayatını riske atmıştır. İşkence tehdidiyle karşı karşıya kaldığında bile, gerçek bağlılığını itiraf etmektense ölmeyi tercih edeceğini, başarması gereken bir görevi olduğu için savaşmaya devam ettiğini söylemiştir. Drake suçlular ve kanun kaçakları arasındaki potansiyel müttefikler konusunda seçici olmadığı için esnek bir adalet anlayışına sahiptir, Sırf astı Koby'nin arkadaşı olduğu için Dünya Hükümeti'nin düşmanı olan Monkey D. Luffy ile güçlerini birleştirmiştir. Onurlu bir adam olan Drake, kendisini müttefik olarak kabul ettikleri için ihtiyaç anında onlara yardım edeceklerini söylemiştir.

Drake her zaman için sert ve ciddidir. Sabırlı ve gözlemcidir. İstenmeyen dikkatleri üzerine çekeceğinin farkında olarak gereksiz şiddetten kaçınır. Bu yüzden kendisiyle alakası olmayan dövüşlere bile müdahale edebilir. Killer ve Urouge'un arasındaki dövüşe bu yüzden müdahil olmuştur. Fakat şiddet gerekli olduğunda şaşırtıcı derecede acımasız ve kana susamış birine dönüşür. Trafalgar Law bir keresinde Drake'in kariyeri boyunca çok sayıda insanı öldürdüğünü ima ederek, onun aslında savaşmaya hiç de karşı olmadığını ortaya koymuştur. Daha sonra Drake'in Zoan formuna girerek korkusuz bir şekilde bir Barışsever'in kafasını acımasızca ısırdığı görülmüştür. Kaido'nun bir adamına bile meydan okuyacak kadar cesurdur. Böyle bir eylemin onu bizzat Kaido'nun hedef tahtasına oturtacağını çok iyi bilerek bunu yapmıştır.

Önceden Uçan Altılı ekibinde yer alan Drake, büyük ölçüde görev odaklıdır ve her zaman için kendisine verilen görevi yerine getirmeye öncelik verir. Yine de küçük bir erişte dükkanının sahibini öldürmek gibi basit görünen görevler için varlığının aşırıya kaçtığını düşünür. Profesyonellik ve sorumluluk duygusu, bir Denizci casusu olarak yaptığı görev için de geçerlidir, tanık olduğu her şeyi rapor eder. Canavar Korsanları'nda yüksek bir konuma sahip olmasına rağmen, Uçan Altılı ekibindeki bazı arkadaşlarının aksine, daha fazla yükselmekle ilgilenmemiştir.

Drake ciddi tavrına rağmen bazı durumlarda soğukkanlılığını kaybedebilmektedir. Özellikle çıplak bir kadın görürse bayılma noktasına gelecek kadar telaşa kapılır. Bu yüzden hamam gibi içinde çıplak kadınların olabileceği yerlere girmekten çekinir. Durum apaçık ortada olsa da, bu zayıflığı inkar eder.

Yetenek ve Güçleri

Drake'in on üç yıl önce Barrels Korsanları'nın bir üyesiyken, tayfanın en güçlü üyesi olduğu söylenmiştir.

Eski bir yüksek rütbeli Denizci subayı olan Drake, Dünya Hükümeti'nin işleyişi hakkında derin bilgilere sahiptir ve bu bilgileri kendisini tehlikeden korumak ve Denizciler'in hareketlerini tahmin etmek için kullanır. Ayrıca Barışsever projesinden haberdardır ve Vegapunk'ı da tanımaktadır. Hatırı sayılır derecede fazla olan bilgisi, muazzam ödülüne katkıda bulunmuş olabilir. Ayrıca oldukça zekidir, istenmeyen dikkatleri çekmemek için Killer ve Urouge'un dövüşünü ayırmıştır.

İki Süpernova'nın savaşını tek bir hareketle durdurabilecek kadar yeteneklidir. Bir Savaş Lordu olan Bartholomew Kuma'nın bir "kopyasını" tek bir tekmede geriye uçurabilmiştir. Bepo ve Sanji'nin bir Barışsever'i tekmeledikten sonra yaralanmaları göz önüne alınırsa, Drake'in bu yaptığı etkileyici bir başarıdır. Kaido'nun adamı Scotch'a ve en sevdiği adaya saldırarak onun gazabını üzerine çekmesine rağmen hayatta kalmış ve namını daha fazla yaymıştır. Nihayetinde En Kötü Nesil korsanlarından biri olarak kabul edilmiştir.

Drakce, Canavar Korsanları'nda bir Öncü Şef olduğu dönemde tayfa içerisinde yüksek bir konuma sahipti ve tayfadaki kendinden düşük konumdaki üyelere emir verebiliyordu. En güçlü altı Öncü Şef olan Uçan Altılı'nın bir üyesi olduğundan, diğer birçok Öncü Şef üzerinde de otoritesi vardı. İhanetinin ortaya çıkmasıyla tüm bu ayrıcalıklarını kaybetmiştir.

Kendi çapında güçlü bir adam olmasına rağmen, çıplak bir kadın görünce bayılmak gibi şaşırtıcı bir zayıflığa sahiptir.

Şeytan Meyvesi
Drake, Zoan türü bir Şeytan Meyvesi olan Ejderha Meyvesi'nin antik bir alt modeli olan Allozor Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü ile istediği zaman kendisini tam bir allozora veya bir insan-allozor melezine dönüştürebilir.

Allozor etobur bir hayvan olduğundan, Drake'in yakın dövüşteki fiziksel yeteneklerinde önemli bir katkı sağlar. Ayrıca çelikten daha güçlü bir malzemeden yapılmış Barışsever'in kanamasına neden olacak kadar güçlü keskin dişler ve çene gücü dahil olmak üzere avantajlı vücut özellikleri kazanır. Büyük kuyruğunu vurduğu kişiyi uzaklara uçurabilecek bir silah gibi kullanabilir. Bunlara ek olarak ayaklarında da tekmelerinin gücünü artıran keskin pençeler ortaya çıkar.

Haki
Silahlanma Hakisi

Drake, bir Logia kullanıcısı Caribou'yu kolayca yendiğinde Silahlanma Hakisi kullanabildiğini göstermiştir. Saldırılarının gücünü artırmak için silahlarına Silahlanma Hakisi ekleyebilir.

Gözlem Hakisi
Drake, Gözlem Hakisi kullanabilir.

Silahları
Drake silah olarak hem meç hem de dört bıçaklı bir balta kullanır. Birbirinden farklı iki silahı aynı anda kullanabilecek kadar yeteneklidir.

Ek Bilgiler

- Drake'in adı, favorileri ve ses aktörü mangada olmayan bir karakter ile aynıdır.
- Drake kelimesi, özellikle Orta Çağ'da kullanılan İngilizcede bazen ejderha anlamında kullanılmıştır. Bu, Drake'in Şeytan Meyvesi'ne yapılan bir atıf olabilir.
- Drake seri içerisinde Antik Zoan türü Şeytan Meyvesi'ne sahip olduğu gösterilen ilk karakterdir, ayrıca Antik Zoan konsepti Allozor Meyvesi ile ortaya çıkmıştır.
- Drake, Süper Çaylaklar ve En Kötü Nesil üyeleri içerisinde Zoan türü Şeytan Meyvesi güçlerine sahip tek kişidir.
- Drake'in doğum günü 24 Ekim olarak açıklanmışken, One Piece Blue Deep: Characters World'de doğum gününün 10 Ekim olduğu yazılmıştır. Bu durum onu Viola ile birlikte iki farklı doğum günü verilen iki karakterden biri yapmaktadır.
- Drake'in bir devrim teması vardır. Doğum günü olan 24 Ekim, Jülyen takvimine göre Ekim Devrimi'nin başlangıç tarihidir. Lakabı gerçek dünyadaki sosyalizm ve komünizmin uluslararası bir sembolü olan kırmızı bayrağa bir referans olabilir.
- Drake, 6. One Piece Popüler Karakterler anketinde 90. sıradadır.
- Drake, Uçan Altılı içerisinde adı bir kart oyunundan gelmeyen ve boynuzları olmayan tek kişidir.
  • Yine de Drake'in lakabı, amacın en iyi tarihi yaratmak olduğu bir kart oyunu olan Red Flags'e bir atıf olabilir.
SBS Tabanlı Ek Bilgiler
- Drake'in doğum günü olan 24 Ekim, Roma rakamlarında 10 ve İngiliz alfabesinde 24. harf olduğundan soyadı olan X'e bir göndermedir.
  • İlginç bir şekilde gerçek hayattaki müzik sanatçısı Drake'in doğum günü de 24 Ekim'dir.
- Drake'in adı 16. yüzyılda yaşamış İngiliz maceraperest ve korsan olan Sir Francis Drake'den gelmektedir.
- Drake'in en sevdiği yiyecek tavuklu pilav, en sevmediği yiyecek ise yumurtadır.
- Drake'in sürüngenler ile ilgili araştırma yapmayı ve astrofizik çalışmayı sever.
- Drake korsan olmasaydı, bir hayvan bakıcısı olurdu.
- Drake gerçekte yaşasaydı Türk olurdu.

Künye

Adı: X Drake
Okunuşu: Diesu Dorēku
İngilizce Adı: X. Drake
Gerçek Adı: Dory Barrels (Dorii Bareruzu)
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 468, Anime 392
Bağlantıları: Denizciler, Drake Korsanları, Canavar Korsanları (eski), Barrels Korsanları (eski), Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı
Unvanları: KILIÇ Kaptanı, Korsan Kaptanı (gizli), Öncü Şef (eski), Tümamiral (eski)
Doğduğu Yer: Kuzey Mavi
Takma Adı: Dory (Dorii)
İngilizce Takma Adı: Drie
Lakabı: Kızıl Bayrak (Jap. Akahata, İng. Red Flag)
Durumu: Canlı
Yaşı: 33
Doğum Günü: 24 Ekim
Boyu: 233 cm
Kan Grubu: X
Ödülü: 222.000.000 Beri

Şeytan Meyvesi
Adı:
Allozor Meyvesi (Jap. Ryu Ryu no Mi, Model: Allosaurus, İng. Dragon-Dragon Fruit, Model: Allosaurus)
Anlamı: Ejderha, Allozor
Türü: Antik Zoan

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/X_Drake
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Usta bu adam kaido'nun ilgisini çekmek için adasına saldırdı.Yeni dünyada yonkou nun adasına saldırmak akıl işi değil hele ki bu adam denizcilerin içinden gelmiş neyin ne olduğunu biliyor.Onun müttefiği olmaya çalışıyor olabilirmi?
 
Kizaru hoş patakladı bunu felç etti kalkamadı yerinden sadece tekmeye bakmakla yetindi ama adam beklentileri aştı kalktı Kadionun adayı bastı tuhaf.
 
Drake cidden güçlü süpernovalardan pacifistayı uçurdu adam tekmeyle.

Ya o pasifictayı uçurma sahnesi one piecedeki çoğu vs yi geride bırakacak cinsten ya . Ben zaten drakeye ordan hayran oldum . Bir dalışı var pasifictaya süper ya :D
Düşünsene zoro sanji luffy 600 poundluk saldırıyla anca uçurdu adam geldi bam diye bi kösdü pacifista yok:)
 
Saf gücü çok fazla bu adamın,meyve gücü ile başını kanatmıştı yanlış hatırlamıyorsam. En zayıf kısım kelle kısmı gibi ama yine de o tekme ile gerçekten iyi fırlattı.Saf gücünün Luffy'den daha fazla olduğuna inanıyorum.
 
Saf gücü çok fazla bu adamın,meyve gücü ile başını kanatmıştı yanlış hatırlamıyorsam. En zayıf kısım kelle kısmı gibi ama yine de o tekme ile gerçekten iyi fırlattı.Saf gücünün Luffy'den daha fazla olduğuna inanıyorum.
Zoan kullanıcıların saf gücü çok fazla oluyor zaten pacifistaya attı tekmeden belli luffyden güçlü olduğu 2 yıl sonraki halini bilemem ama.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık