Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Shakuyaku

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 75 92.6%
  • Sevmem

    Kullanılan: 6 7.4%

  • Kullanılan toplam oy
    81

Shakuyaku, daha çok Shakky adı ile bilinir ve Sabaody Takımadaları'ndaki Shakky'nin Soygun Barı'nın sahibidir. Eski bir korsandır, zamanında bizzat efsanevi Denizci kahramanı Monkey D. Garp tarafından kovalanmıştır. Ayrıca Silvers Rayleigh'in karısıdır.

Görünümü

Shakuyaku uzun boylu ve ince bir kadındır. Koyu siyah renkte kısa saçları vardır. Genelde elinde hep sigarası vardır.

Pembe renkte, üzerinde siyah renkte bir örümcek deseni olan askılı bir bluz giyer. Bluzunun göğüs dekoltesi vardır ve etek kısmı kısadır. Bu yüzden Shakuyaku'nun göbeği açıktadır. Bluzunun üzerinde spor tarzda siyah bir ceket vardır. Ceketin yaka kısmı kanatları andırır. Boynuna sarı renkte boncukları olan bir kolye takar. Altında siyah renkte, zürafa derisini andıran desenleri olan bir pantolon vardır. Beline süslü bir kemer takar ve parmakları ojelidir.

Shakuyaku'nun yaşı tam olarak bilinmemektedir. Yirmi iki yıl önce tıpkı şimdiki gibi görünüyordu. O zamanlarda yine üzerinde örümcek desenli bluzu vardı. Ancak kolyesini takmıyordu. Üzerinde siyah ceketi yoktu ve pantolon yerine kısa şort giyiyordu.

Kişiliği

Shakuyaku çok bilgili bir kadındır ve sürekli olarak diğer korsanlar hakkında bilgi toplar. Sürekli gazete okur ve elinden geldiğince işine yarayacak tüm bilgileri edinmeye çalışır. Bilginin güç anlamına geldiğine inanmaktadır. Monkey D. Luffy'yi, Sabaody Takımadaları'nda ödülü 100.000.000 Belly'nin üzerinde olan dokuz korsan daha olduğu konusunda bilgilendiren kişi kendisidir. Nadiren sigarasız görülür. Sezgileri çok güçlüdür. Boa Hancock ve Luffy'nin Impel Down'a sızma planlarının başarılı olabileceğini, hatta Hancock'un, Luffy'ye aşık olacağını söylemiştir.

Bilinmeyen bir sebepten ötürü yaşını gizli tutmaktadır. Luffy onun kırk yıl önce korsanlığı bıraktığını duyduğunda ona yaşını sormuş, ancak Shakuyaku hızlıca konuyu değiştirmiştir. Luffy'yi daha yeni tanımasına rağmen ondan etkilenmiş, onun Korsan Kral olabileceğine inanmıştır. Rayleigh'in, Gol D. Roger'ın sağ kolu olduğunu bilmektedir. Ayrıca Roger ve Luffy'nin kişilik olarak birbirlerine benzediklerinin farkındadır.

İnsanlarla dalga geçmeyi sever. Tony Tony Chopper'ı yediği pamuk şeker için 100.000 Belly ödemesi gerektiğine inandırmıştır. Bardaki ürünlerini fahiş fiyata satması ile tanınmaktadır. Sadece Hatchan ve Hasır Şapka Korsanları'na indirim yapmıştır.

Yetenek ve Güçleri

Shakuyaku'nun ne kadar güçlü olduğu bilinmemektedir, ancak eski bir korsan olduğu için bir derece savaş tecrübesi olduğu varsayılabilir. Güçlü biri olduğuna dair birkaç emare vardır. İlk ortaya çıktığı sahnede üç korsanı hoşaf ederken ve onları bardan uzak bir yere fırlatırken görülmüştür. Ayrıca serideki en güçlü karakterlerden biri olan Garp tarafından kovalanmıştır.

Ek Bilgiler

- Shakuyaku'nun adının anlamı bir çiçek türü olan "şakayık"tır.

- Sadece animede de olsa Shakuyaku, Brook'a iç çamaşırının rengini söylemeye niyetlenen ilk ve tek kadın karakterdir.

Künye

Adı: Shakuyaku
Okunuşu: Shakuyaku
İngilizce Adı: Shakuyaku
Diğer Adı: Shakky (Shakkī)
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 498, Anime 392
Bağlantısı: Shakky'nin Soygun Barı
Unvanları: Barmen, Korsan (Eski)
Yaşı: 42'den fazla
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 8 Mayıs

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Shakuyaku
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Bu kadından bir şeyler çıkacak ama ne çıkacak bilmiyorum. Yaşıyla görüntüsünün alakasız olması bile ilginç bir durum. Çok uzun yıllar önce korsanlık yapıp bırakması, Garp tarafından kovalanması... Var bir şeyler.
 
Oo benim hatun. Tekrar göreceğimizden eminim Shakky'i. Garp tarafından kovalanıp yakalanmayışı ve Rayleigh'in de eşi oluşu onun güçlü bir korsan olduğunu gösteriyor, zeki olduğu da belli. Bi flashback arc yapılsa da görsek Rayleigh'le nasıl tanıştığını falan.
Kendisinin geçmişte Kuja korsanlarından biri olduğuna dair teori okumuştum. Hancock ve kızkardeşlerini, Gloriosa'yı tanıyor olmasından böyle bi çıkarım yapılabilir. En has kadını One Piece'in :cool:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık