Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Laffitte

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 94 70.7%
  • Sevmem

    Kullanılan: 39 29.3%

  • Kullanılan toplam oy
    133

Laffitte (Rafitto), Karasakal Korsanları'nın rotacısıdır. Aynı zamanda On Titan Kaptan'dan biridir ve beşinci gemiyi komuta eder.

Görünümü

Lafitte aşırı solgun bir tene sahip olduğu için, hasta gibi görünen bir adamdır. Dansa benzeyen tuhaf bir yürüyüşü vardır. Siyah ayakkabılarının sert topukları vardır, bu yüzden sık sık topuk dansı yaparken görülür. Bağlı olduğu tayfadaki diğer elemanlar gibi onun da boyu uzundur, ancak onlardan farklı olarak zayıftır. Üzerinde sarı haç desenleri olan beyazımsı bir gömlek ve koyu mavi renkte bir tulum giyer. Görünümündeki en dikkat çekici öğeler kafasındaki yuvarlak şapkası ve elindeki kırmızı bastonudur. İki kulağında da altın küpeler vardır. Dudakları anormal şekilde koyu kırmızı renktedir.

Zaman atlamasının ardından görünümünde önemli bir değişiklik olmamıştır. Sadece sırtına siyah renkte kürk palto giymeye başlamıştır.

Kişiliği

Laffitte eskiden Batı Mavi'de yaşıyordu ve şerif olarak görev yapıyordu, ancak zalimlikleri ve şiddet eğilimi nedeniyle sürgüne gönderilmiştir. Geçmişinin aksine artık daha sakin ve cana yakın biri gibi görünmektedir. Sürekli olarak gülümser. Portgas D. Ace saldırdığı zaman ona karşılık vermemiş ve ıslık çalarak tayfasının geri kalanıyla birlikte güvenli bir izleme mesafesine kaçmıştır.

Laffitte, Teach adamlarına Beyazbıyık'a saldırmalarını emrettiğinde Beyazbıyık'a öldüresiye vururken neşeyle gülümsemiştir. Ayrıca Teach yeni elde ettiği Sarsıntı Meyvesi'nin gücünü zaten harap olmuş Marineford'u perişan etmek için kullandığında ve Teach, Denizciler ile Marineford'u batırma konusunda onlarla alay ederken de gülümsemiştir.

Laffitte kötü niyetli bir korsan olmasına rağmen, son derece rafine ve sofistike bir kişiliğe sahiptir. Avalo Pizarro gibi kaptan olarak Teach'in yerini almak isteyen kişileri tehdit ederken bile her zaman kibar ve nazik bir şekilde konuşur. Ayrıca Jesus Burgess'i, Teach'e "amiral" yerine "kaptan" olarak seslenme alışkanlığından dolayı azarlamıştır.

Karasakal Korsanları'nın geri kalanı gibi, Laffitte de şansa, kadere ve hayallere aşırı derecede inanır.

Yetenek ve Güçleri

Eski bir şerif olan Laffitte, halk üzerinde otoriteye ve güce sahipti, ancak yaptığı zalimlikler nedeniyle sürgün edildiğinde yetkilerini kaybetmiştir.

Marineford Arkı sırasında, Denizciler'i hipnotize ederek Adalet Kapıları'nı açtırdığı öğrenilmiştir.

Zaman atlamasından sonra Laffitte'nin Karasakal'ın kişisel korumaları olarak bilinen "On Titan Kaptan"dan biri olduğu ve Beşinci Gemi kaptanı pozisyonuna getirildiği görülmüştür.

Gizlilik Uzmanlığı
Laffitte sızma konusunda yeteneklidir. Mary Geoise'a gittiğinde, Dünya Hükümeti'nin kutsal topraklarının tüm güvenlik savunmalarını kolayca atlamış ve yeni Savaş Lordu seçilecek kişi hakkında yapılan adaylığı için yapılan toplantıya katılmış ve kendisini isteyerek ifşa edene kadar kimse tarafından fark edilmemiştir. Gizlice girdiği toplantıda bir dizi yüksek rütbeli Denizci'nin ve üç Savaş Lordu'nun bulunduğu göz önüne alınırsa, bu dikkate değer bir başarıdır. Marineford'da, Karasakal Korsanları Impel Down'a gitmeden önce, Laffitte'nin kontrol odasına sızarak orada bulunan Denizci askerlerini fark edilmeden hipnotize ettiği öğrenilmiştir.

Rotacılık Yetenekleri
Bir rotacı olan Laffitte, Karasakal Korsanları'na açık denizlerde rehberlik eder. Rotacılık becerilerinin seviyesi henüz bilinmiyor olsa da, Yeni Dünya denizleri de dahil olmak üzere Büyük Hat'ta gezinebildiği için yetenekli bir rotacı olduğu düşünülmektedir. Bir diğer ilginç nokta da, rotacı olmasına rağmen Büyük Hat'ta gezinmek için gerekli olan bir Seyir Belirleyici kullanırken görülmemiş olmasıdır.

Fiziksel Yetenekleri
Laffitte'nin gücü hakkında pek bir şey bilinmemektedir, ancak Karasakal'ın tayfasında zayıflara yer olmadığını söylemesi, Laffitte'in güçlü olduğuna dair bir işarettir.

Laffitte birkaç farklı yeteneğe sahipmiş gibi görünmektedir. Karasakal'ın Ace ile olan bir Altı Stil tekniği olan Sıyrıl'a benzer şekilde hareket edebildiği gösterilmiştir.

Zayıf görünümüne rağmen oldukça dayanıklıdır. Karasakal Korsanları'nın geri kalanıyla birlikte, Beyazbıyık'ın deprem şok dalgasından dolaylı ve daha sonra Daibutsu formundaki Sengoku'nun şok dalgasından doğrudan bir vuruş almasına rağmen dövüşmeye devam edebilmiştir.

Şeytan Meyvesi

Laffitte kollarını kanatlara dönüştürmesini ve bu sayede uçabilmesini sağlayan bir Şeytan Meyvesi yemiş gibi görünmektedir. Karasakal Korsanları, Impel Down'ı bastığında bu yeteneğini göstermiştir.

Silahları
Laffitte topuk dansı yaptığı zamanlarda dansına eşlik etmesi için elinde döndürdüğü bir baston taşır. Bu bastonun bir silah olarak kullanılıp kullanılmayacağı bilinmemektedir. Beyazbıyık'a saldırırken bir tabanca kullanmıştır. Denizciler'i, Karasakal'dan uzak tutmak için de onlara bir tabanca doğrultmuştur.

Ek Bilgiler

- Laffitte'nin adı gerçek hayatta korsanlık yapmış olan ünlü Jean ve Pierre Lafitte kardeşlerden esinlenilmiş gibi görünmektedir.
- Laffitte'nin geniş açık gözleri, sessizce hareket etmesi, kanatları ve genel yüz hatları baykuşa benzer. Bu temayı Fukuro ile paylaşır.
- Laffitte en başta animede tayfasının geri kalanından daha küçük, ortalama büyüklükte bir adam olarak tasvir edilmiştir. Bu hata, Banaro Adası'nda Karasakal ve Ace arasındaki savaş sırasında, mangada diğer tayfa üyeleri kadar uzun boylu olduğu açıkça çizilmesine rağmen düzeltilmemiştir. Impel Down baskını ve Marineford Savaşı sırasında animede de doğru bir şekilde gösterilmiştir.
- Laffitte'in saçları ilk görünüşünde farklı çizilmiştir. İlk gösteriminde saçları biraz daha kısa görünüyordu ve uçları biraz dağınıktı, ancak ikinci gösteriminde saçları tamamen düz olarak resmedilmiştir.
- Laffitte'nin en sevdiği yiyecek lolipoptur.

Künye

Adı: Laffitte
Okunuşu: Rafitto
İngilizce Adı: Lafitte (Viz, kesilmemiş dublaj), Raffit (editlenmiş dublaj)
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 234, Anime 151
Bağlantıları: Karasakal Korsanları, Emniyet Teşkilatı (eski)
Unvanları: Korsan, Rotacı, On Titan Kaptan'dan biri, Beşinci Gemi Kaptanı, Şerif (eski)
Doğduğu Yer: Batı Mavi
Lakabı: İblis Şerif (Jap. Oni Hoankan, İng. Demon Sheriff)
Durumu: Canlı
Yaşı: 41
Doğum Günü: 13 Mart
Boyu: 340 cm
Kan Grubu: X
Ödülü: en az 42,200,000 Beri

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Laffitte
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
yine esrarengiz bir adam ve yine güzel bir çeviri animede gösterildimi hiç kanatları hiç dikkat etmedim ama bu arada teşekkürler smoker :)
 
Eline Saglik :good: ( birde hangi chapter'de bu kanatlar gosteriliyor ?? hic dikkat etmedim ... artik nasil okuyorsam ... )
Sağolasın... Valla bölümü bilmiyorum... Karasakal'ın İmpel Down'u bastığı bölüm.. Onu bul...

eline sağlık
ben direk kanatları çıkıyor sanıyordum iyiki okumuşum yoksa bi yerde söler rezil olurdum :D
bide garanti sanji ile vs yapar gibime geliyor yada benim isteğim
Sağol dostum... O dediğinede bakaceğiz...
 
bi kac saat önce yazmıstım snaırm lafittei cevirsene diye bu ne hıza yarabbi:flaugh: eline saglık krdsm yine yaptın yapacagını karasakal tayfasının hepsinin cevirisi varmı ? bide onu merak ettim cok sey istiyorum ama.. birde rotacı rotacıyılan kapıscak karasakalın tayfasıda luffyninki kadar olucak sanjini rakibi güresci olan:good:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık