Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Pica

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 29 21.2%
  • Sevmem

    Kullanılan: 108 78.8%

  • Kullanılan toplam oy
    137

Pica (Pīka), eski Donquixote Korsanları'nın üç üst düzey yöneticisinden biriydi. Donquixote Ailesi'nde Maça koltuğunda otururdu ve Pica Birliği'nin lideriydi. Roronoa Zoro tarafından mağlup edilmiştir ve Doflamingo'nun yenilmesinin ardından diğer tayfa üyeleriyle birlikte tutuklanmıştır.

Görünümü

Pica son derece iri, kaslı ve korkutucu bir görünüme sahip biridir. 9 yaşındayken bile, o yaşlardaki bir çocuğa oranla çok iri görünmekteydi. O sıralarda gümüş renkli bir atlet giyiyordu ve kafasında zincir korumalı altın renginde bir miğfer vardı. Pica'nın açık mavi renkte uzun ve dalgalı saçları vardır. Saçları omuzlarından dökülür. Miğferinin altında ince bir bıyığı olduğu görülmüştür. Gözleri sarı renktedir. Bedenindeki en dikkat çekici nokta, omuzlarıdır. İki omuzunda da dikene benzer üç çıkıntı (30 yaşındayken her iki omzunda da ikişer tane vardı) vardır. Büyüme çağındayken dikenli omuz zırhı olduğundan, zırhın dikenleri etine şekil vermiştir. Normal bir insandan kat kat uzundur. Trebol ve Diamante ile hemen hemen aynı boydadır. İki omzunda da maça şekli dövmeleri vardır (Dövmeler mangada siyah, animede mor şekilde renklendirilmiştir).

Pica'nın kafasında altın sarısı renginde ve önünde yüzünü kapatan bir yıldız biçimi olan bir miğfer takardı. On yıl önce koyu siyah renkte eldivenler takıyordu ve kollarında, ellerinden dirseklerine kadar uzanan beyaz bandajlar vardı. Ayrıca önünde siyah maça simgesi olan metalik bir kemer takıyordu. Omuzlarından ve belinden gelen zincirler bu kemere bağlıydı. Altında eski gladyatörlerin giydiği pteruges adı verilen bir etek vardı. Eteğinin altında ise siyah iç çamaşırı vardı. On yıl içerisinde görüntüsü bu haline nazaran epey değişmiştir. Zırhı tamamen altın sarısı renktedir. Ayaklarından dizlerine kadar uzanan bacak koruma zırhı vardır. Ayrıca gövdesinin yanlarında ve karnında plakalı zırhlar bulunur. Maça simgesi, göğsünün ortasındadır ve omuzlarından inen iki deri kayışa bağlı haldedir. Altı ise, plakalı zırha bağlıdır. Ayrıca kollarında metal halkalar vardır. Pica, Donquixote Korsanları içerisindeki en iri ve en kaslı kişidir.

Kişiliği

Pica son derece sessiz bir adamdır. Bunun görüntüsüne göre çok ince olan sesinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Sesi konusunda çok hassastır. Güleni ya da dalga geçeni yakaladığı yerde vahşice öldürür.

Doflamingo'ya son derece sadıktır. Kyros, klon Doflamingo'nun kafasını kestiğinde, Zoro ile yaptığı dövüşü bırakıp anında saraya yönelmiştir. Tayfasını ailesi gibi görür ve onların güvenliği için kendini öne atmaktan çekinmez. Doflamingo'nun Dressrosa'nın gerçek kralı olduğuna inanmaktadır. Tüm bu sadık aile bağlarına rağmen, Luffy onu sinirlendirdiğinde aile üyelerine ne olacağını umursamadan çok büyük ölçekli bir saldırı yapmıştır. Ayrıca Diamante'yi, Kyros'a yenildiği için aşağılamıştır. Baby 5'a ise, konuşma fırsatı bile vermeden sırf onun ihanet ettiğini düşündüğünden saldırıya geçmiştir.
Pica, Şeytan Meyvesi'nin gücüne çok güvenir. Bu gücü ile Dressrosa'daki bütün düşmanları yeneceğine ve Doflamingo'yu koruyacağına inanmıştır. Karşısında üç kişi ya da üç yüz kişinin olmasının bir önemi olmadığını söylemiştir. Meyvesinin yanı sıra, Haki'sine de çok güvenmektedir. Bedenini komple Haki ile kapladığında, Zoro'nun onu kesemeyeceğini düşünmüştür.

Birçok One Piece karakterinde olduğu gibi, Pica'nın da kendine has bir gülüş tarzı vardır: "Pikkya-pikkya-pikkyarara", ancak gülüşü konusunda da hassas olduğu söylenebilir.

Yetenek ve Güçleri

Pica, Doflamingo'nun tayfasında Maça koltuğunda otururdu. Donquixote Korsanları'nın en güçlü üç adamından biriydi. Pica Birliği üzerinde de söz hakkına sahipti.

Pica, daha 9 yaşındayken bile Vergo, Trebol ve Diamante ile koca bir şehri yıkacak kadar güçlüydü (Diğer üçü de o zamanlar çocuktu). 30 yaşındayken, Trebol ve Diamante ile tüm Dressrosa ordusunu yenmiştir.

Viola, sarayda Pica ile karşılaştıklarında onun gücü konusunda Luffy ve Zoro'yu uyarmıştır. Onu hafife almamaları gerektiğini söylemiştir. Pica da Hasır Şapka Korsanları'na ve eski kolezyum dövüşçülerine tek başına yeteceğini düşünmüştür.

Şeytan Meyvesi
Pica, Paramecia türü bir meyve olan Ishı Ishı no Mi'yi yemiştir. Bu ona erişebildiği bütün taşlara hükmetme gücü vermiştir. İlk göründüğünde, sarayın B-1 kulesi ile kendisini birleştirmiştir. Meyvesini kullandığında, taştan görüntüsü nedeyle goleme benzemektedir. Ayrıca sarayda ortaya çıktığında Luffy, Zoro ve Viola onun yanında ufacık kalmıştır.

Viola'nın söylediklerine göre Pica sadece "taş adam" değildir, "taşları kontrol eden adam"dır. Bu yüzden Pica aslında taşa dönüşmez, sadece etrafındaki taşları istediği gibi kontrol eder. Dressrosa kraliyet sarayı gibi tamamen taştan yapılmış bir yerde, Pica çok avantajlı bir konuma geçer. Suda yüzermiş gibi, taşların içinde hareket edebilir. Çevresi üzerinde mutlak bir kontrolü olması, onun çok zorlu bir düşman yapar. Kontrol ettiği taşlarla devasa bir kılıç bile yapabilir. Çevre üzerinde istediği kadar oynama yapabildiğinden, etrafındaki taşların çokluğu oranında kendini büyütebilir. Büyüklük ona aşırı bir güç avantajı kazandırsa da, hızı önemli ölçüde düşer.

Pica, Dressrosa gibi taş bir zemin üzerine yapılmış bir adanın tüm coğrafyasını bile değiştirebilecek kudrete sahiptir.

Haki
Pica, Busoshoku Haki kullanabilmektedir. Vergo gibi tüm bedenini kaplayabilir, bu da onun bu Haki türünde ne kadar usta olduğunu göstermektedir. Pica, taştan bedeninden çıkınca Haki ile kaplanmış vücudunun hiçbir saldırıyı almayacağına inanır. Ancak Roronoa Zoro'nun Haki gücü kendinden fazla olduğu için, kesilmiştir. Pica, 9 yaşındayken de Haki'nin farkındaydı. Ona göre Haoshoku Haki sahibi olanlar, kral olmayı hakeden kişilerdir.

Silahları
Pica isimsiz, devasa bir katana kullanır. Kılıcın büyüklüğü, kendi büyüklüğüne göre normal görünse de, kılıç Pica'dan daha büyüktür. Kılıcını taşların içinde tutarak, taşlardan aynı kılıcın devasa bir benzerini yapabilir. Bunu ilk kez Luccy ve Ucy'yi kesmeye çalışırken kullanmıştır. Ayrıca taşları sivrilterek, düşmanına mızrak gibi saplayabilir.

Ek Bilgiler

- Pica, İspanyolca, Rusça ve Katalanca'da "maça" demektir. Maçanın şekli, kart oyunlarındaki maça motifi ile örtüşür.
- Pica, seri içerisinde maça temasını kullanan üçüncü karakterdir (İlki Ace, ikincisi Bear King).
- Vergo ve Donquixote Rosinante'nin "Corazon" takma adını kullanmalarından dolayı, Pica'nın da gerçek bir isim olmama ihtimali vardır.
- Pica, antik Yunan mitolojisinde yer alan yarı-dev Antaeus'a benzer. İkisi de yerle temas ettikleri sürece yenilmezdirler ve sadece havada mağlup edilebilirler.
- Pica bu adamın resmi adıdır. Lütfen artık Peeka demeyiniz.

Künye

Adı: Pica
Okunuşu: Pīka
İngilizce Adı: Pica
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 700, Anime 629
Bağlantıları: Donquixote Korsanları (Eski)
Unvanları: Korsan (Eski), Üst Yönetici (Eski)
Yaşadığı Yerler: Spider Miles (Eski), Dressrosa (Eski)
Yaşı: 40
Durumu: Canlı

Şeytan Meyvesi
Adı:
Ishı Ishı no Mi (Tr. Taş Taş Meyvesi, İng. Stone Stone Fruit)
Anlamı: Taş
Türü: Paramecia
 
Son düzenleme:
Ellerine sağlık Smoker.
Herkese atar gider yapan cesaretli bir abimizdi. Ama güzel sözlerimizden biri olan " El yumruğu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış " sözünü kanıtlayarak yenildi gitti.
 
Zoro'ya yenildi diye güçsüz zannetmeyin Pica'yı. Gayet de güçlü.
Neye göre yahut hangi karaktere göre?Zoro'ya yenildiği için değil Zoro'yu zorlamak şöyle dursun terletemediği için güçsüz görülüyor.Ayriyetten gene bu kadar kibirli konuşmasından ve sonrasında sözü ile icraatinin birbirini tutmamasından ötürü güçsüz olarak görülüyor.Zoro'ya yenilmesi ile alakası yok.Zoro Daz Bones'u da yendi.Ama nasıl?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık