Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Jozu

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 94 84.7%
  • Sevmem

    Kullanılan: 17 15.3%

  • Kullanılan toplam oy
    111

Jozu, eski Beyazbıyık Korsanları'nın üçüncü tümen komutanı ve en çok öne çıkan üyelerinden biriydi.

Görünümü

Jozu iri yarı, kaslı, geniş göğüslü, ağır zırhlı, koyu tenli ve Crocodile tarafından deve benzetilen bir adamdır. Gerçekten de eğilmiş hali bile Crocodile'ın neredeyse iki katıdır. Uzun bir yüzü vardır ve saçı ile sakalı şeritlidir. Kaslı kollarına nazaran bacakları epey incedir. Yıllardır savaştığından dolayı her zaman öfkeli ve sert görünen bir yüz simasına sahip olmuştur. Koyu renk zırhı ve saç stilinden dolayı eski Aztek savaşçılarına benzer. Zırhının omzundaki kırmızı renkteki (daha sonra gri renge dönüştürülmüştür) vatkalar bu benzerliği daha da arttırmaktadır. Göğsünde ve sırtında omuzlarından geçen metal bir askı ile tutturulmuş yeşil renkte bir zırh vardır. Tamamı açık kırmızı renkte olan omuz zırhlarının rengi sonradan pas kırmızısı ile değiştirilmiştir. Belinde ince şekilde işlenmiş altın bir kemer vardır. Ayrıca uç kısımlarında altınla yapılmış desenler bulunan Aztek tarzı yeşil renkte bir etek giyer. Altından mahmuzları olan sivri burunlu ayakkabılar giyer. Siyah renkte deri bir pantolon ya da ayakkabılarının konçlarına benzeyen bir giysi bacaklarını tamamen kapatmaktadır. Marineford Savaşı'nda o zamanlar bir Denizci Amirali olan Kuzan ile savaşırken bir anlık dikkat dağınıklığı sonucu Kuzan tarafından tamamen dondurulmuş, yere düşünce de sağ kolu kırılmıştır. Donan kişilerin kırılan parçaları geri yerine monte edilemediği için, sağ kolunu kaybetmiştir.

Jozu'nun yirmi iki yıl önceki görünümü, şimdiki görünümünden oldukça farklıdır. O zamanlar üzerinde zırhı yoktu. Siyah bir atlet
giyiyordu. Belinde kırmızı bir kuşak bağlıydı. Boynu ise çok daha inceydi. Edward Newgate, Balıkadam Adası'nı ele geçirirken, farklı renkte bir atlet giyiyordu.

Jozu animede ilk gösterildiğinde oldukça farklı resmedilmiştir. Bu görünümünde saçları yine şerit gibidir, ancak sakalları yoktur. Omuz zırhları morumsu renktedir. Sıradan ayakkabılar giyer ve bacakları açıktadır. Belinde büyük, mavi renkte bir kemer vardır ve eteği kırmızı renktedir.

Jozu çocukken yuvarlak ve şişman bir fiziğe sahipti. Ufacık bacakları vardı. Üzerine siyah renkte bir tulum giyerdi. Kafasında top top saçları vardı, ama bunlar yetişkin halinde olduğundan sayıca daha azdı.

Kişiliği

Jozu, tayfa arkadaşlarına bilgi vermek dışında pek konuşmayan huysuz bir adamdır. Düşmanlarına karşı oldukça acımasızdır. Crocodile'a bir kez vurduktan sonra, hiç vakit kaybetmeden ikinci vuruşu yapmaya kalkışmıştır. Beyazbıyık'a ve tayfasına sadıktır, elinden geldiğince onları korumaya çalışırdı. Fakat tayfası üzerinde olan bu korumacı tavrı, Marco yaralandığı zaman dikkatini ona vermesine ve bu yüzden Kuzan tarafından dondurularak kolunu kaybetmesine neden olmuştur.

Gençken oyuncu bir tarafı vardı. Kozuki Oden ve Amatsuki Toki arasında bir yakınlaşma olduğunu fark ettiğinde bu yönünü göstermiştir.

Yetenek ve Güçleri

Eski Beyazbıyık Korsanları'nın 3. tümen komutanı olan Jozu, kendisinden daha düşük rütbeli olan tüm tayfa üyeleri üzerinde otoriteye sahipti. Gol D. Roger döneminden beridir en az otuz yıldır tayfanın bir parçası olan Jozu tayfanın emektar üyelerinden biriydi. Savaş gücü konusunda Jozu, tayfasının en heybetli, saygıdeğer adamlarındandı. Zirve Savaşı'nda hem Savaş Lordları'na, hem de Denizci amirallerine karşı savaşabilmiştir. Tümeni savaş öncülüğü konusunda uzmandı ve Zirve Savaşı'nda tayfanın geri kalanı için savaşta öncülük yapmıştı.

Güçlü bir iradesi vardır. Shanks'ın Fatihin Hakisi nedeniyle tayfasındaki düzinelerce kişi bilinçsizce yere serilirken, Jozu bundan hiç etkilenmemiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Jozu, denizi kaplayan kalın bir buz tabakasından kendi boyutunun birkaç yüz katı büyüklüğünde, hatta devleri bile yanında ufak bırakacak kadar büyük bir buz parçasını koparıp, kaldırarak uzak bir mesafeye atabilecek kadar muazzam bir insanüstü kas gücüne sahiptir.

Jozu'nun devasa gövdesine oranla hızı ve çevikliği inanılmaz seviyededir. Yoksul ve çelimsiz bir çocuk olarak sokaklarda para kazanmaya çalışırken gerektiği zaman hırsızlık yapmış ve malını çaldığı kişilerden kaçarken bir kez bile yakalanmamıştır. Yetişkin halinde hızı, fiziksel gücü ve hakisi birleştiğinde (özellikle elmas formundayken) özellikle Logia kullanıcılarına karşı oldukça tehlikeli bir düşman haline gelmektedir. Crocodile'ı tek bir vuruşta uçurduğunda, Crocodile onun hem çok güçlü, hem de çok hızlı olduğunu söylemiştir. Göğüs göğüse savaşma konusunda uzaman olan Jozu, dövüş stili olarak supleks gibi güreş hareketlerini kullanır.

Jozu ayrıca oldukça dayanıklı bir adamdır, elmas formunda olmasa da yakın mesafede Crocodile'ın kum fırtınalarından birinin (her ne kadar bu saldırı Crocodile tarafından Donquixote Doflamingo'nun yolundan çekilmesi için yapılmış olsa da) ortasında kalmasına rağmen herhangi bir yara almamıştır. Sonrasında Kuzan tarafından tamamen dondurulmuş ve yere düştüğünde kolu kırılmış ve bu sebeple kolunu kaybetmiştir. Kuzan'ın dondurduğu kişilerin kurtulmasına imkansız gözüyle bakılmasına rağmen, Jozu hayatta kalabilmiştir.

Şeytan Meyvesi
Jozu, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Işıltı Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde bedeninin istediği parçalarını elmasa dönüştürebilir. Yeteneği nedeniyle Elmas Jozu lakabı almıştır. Jozu sahip olduğu güç sayesinde tayfasının "elmas kalkanı" olmuş ve savaşta en ön safta yer alarak onları korumuştur.

Jozu dönüşüm geçirdiği zaman hem fiziksel saldırı gücü, hem de savunma gücü, elmas gövdesinin benzersiz dayanıklılığı (elmas, deniztaşı ile birlikte One Piece dünyasındaki en sert maddedir) sayesinde önemli ölçüde artar. Elmas formunun dayanıklılığına verilecek en güzel örnek, dünyanın en büyük kılıç ustası Dracule Mihawk'tan gelen "dünyadaki en güçlü kesişi" hiçbir görünür hasar almadan ve hatta çok fazla geri itilmeden engelleyebilmesidir.

Haki
Silahlanma Hakisi

Jozu, iki farklı Logia kullanıcısına başarılı bir şekilde saldırıp onlara zarar vererek usta bir Silahlanma Hakisi kullanıcısı olduğunu kanıtlamıştır. Crocodile'a onu uzak bir mesafeye uçuran sürpriz bir saldırı yapmış ve daha sonra eski Denizci Amirali Kuzan'a vurmayı başarmıştır. Bu vuruşu ile onun buz formunu bozmuş ve ağzından kan getirmiştir.

Gözlem Hakisi
Jozu, Gözlem Hakisi kullanabilir.

Ek Bilgiler

- 590. bölümün Shonen Jump versiyonunda Jozu'nun sağ kolu bandajlı olarak çizilmiştir. Bu hata 60. Cilt yayınlandığında düzeltilmiştir.
  • Hata düzeltilmeden önce Jozu'nun kolu hala yerinde olduğu için birçok okur Jozu'nun Şeytan Meyvesi'nin Logia türü olduğunu düşünmüştür.
- Jozu'nun en sevdiği yiyecek uçan balık daşi ile yapılan çazukedir.

SBS Tabanlı Ek Bilgiler
- Jozu ve Roronoa Zoro aynı doğum gününü paylaşmaktadır.
- Jozu, penisini de elmasa dönüştürebilir.

Künye

Adı: Jozu
Okunuşu: Jozu
İngilizce Adı: Jozu
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 234, Anime 151
Bağlantısı: Beyazbıyık Korsanları
Unvanları: Korsan, 3. Tümen Komutanı
Doğduğu Yer: Batı MAvi
Lakabı: Elmas Jozu (Jap. Daiyamondo Jozu, İng. Diamond Jozu)
Durumu: Canlı
Yaşı: 42
Doğum Günü: 11 Kasım
Boyu: 503 cm
Kan Grubu: X
Ödülü: Bilinmiyor

Şeytan Meyvesi
Adı:
Işıltı Meyvesi (Jap. Kira Kira no Mi, İng. Twinkle-Twinkle Fruit)
Anlamı: Işıltı
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Jozu
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Eline sağlık birde Foto koysan tam süper olucakmış
+ %100 demiyorum ama Logia ola bilir çünkü vücudunun her yeri ( Mangada Yarısı Elmastı ) Elmasa çeviriyorsa Logiadır bence
 
aslında bu tarz meyveler için ara birşey bulmalılar
1.Mr1 Hem Logia gibi her yeri demir (Çelik) hemde kılıç yapa biliyor.
2.Elmas Jose geldi şimdide kesin Logia çıkar ama
 
Ne hız :) Demekki Miawk bile daha elması kesemiyor :) Zoro şimdi yıllar sora hayalini gerçekleştircek ve sadece Mihawk kadar güçlü olcak :) Mihawk çok güçlü ama onunda üstünden gelen oluyo demekki . Bir ws de kim alır merak ediyorum. O keşiş bu muydu?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık