Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Gol D. Roger †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 279 86.1%
  • Sevmem

    Kullanılan: 45 13.9%

  • Kullanılan toplam oy
    324

Gol D. Roger (Gōru Dī Rojā), daha çok Gold Roger (Gōrudo Rojā) olarak bilinen; eski Roger Korsanları'nın kaptanı, Korsan Kral unvanını elinde tutan kişi ve efsanevi hazine One Piece'in sahibi olan büyük bir korsandı. Ayrıca Portgas D. Rouge'un sevgilisi ve Portgas D. Ace'in öz babasıydı.

Roger, kimsenin mümkün olmadığını düşündüğü şeyi yapan adam olarak ün salmıştır. Bu da Büyük Hat'tın tamamını fethetmektir. Tedavisinin mümkün olmadığı bir hastalığa yakalanan Roger, idam edilmek üzere kendini teslim olmadan önce tayfasını dağıtmıştır. Dünya Hükümeti korsanlığı engellemek için Roger'ın halka açık şekilde idam edilmesine karar vermiştir, ancak Roger'ın son sözleri Dünya Hükümeti'nin istediğinin tam tersi bir etki yaratmıştır. Roger, hazinesini bulabilen kişinin ona sahip olacağını ilan etmiştir. Bundan dolayı Roger, Korsanların Altın Çağı'nı tek başına başlatan isim olmuştur.

Görünümü

Roger uzun boylu ve kaslı bir adamdı. En belirgin özellikleri kavisli uzun bıyıkları, her zaman sırıtan suratı ve yoğun bakan gözleriydi. Ayrıca koyu siyah saçları, kalın ve kısa bir boynu vardı.

Birçok korsan kaptanı gibi omuzlarında kırmızı, uzun bir palto vardı. Paltonun içine mavi bir gömlek giyer, beline de yeşil bir kuşa
k bağlardı. Boynuna beyaz bir kravat takardı. Koyu mavi pantolon ve siyah deniz botları giyerdi. Kafasına sarı renkte, üzeri benekli bir bandana takardı. Bandananın üzerinde kendi korsan tayfasının simgesinin olduğu trikon bir şapka vardı. Edd War Savaşı'na katıldığında bunlardan farklı olarak koyu mavi giydiği, beline de sarı kuşak bağladığı görülmüştür.

Otuz yıl önce boynuna boncuklu bir kolye takardı.

Roger'ın geçmiş görüntülerinde Silvers Rayleigh ile ilk tanıştığı sahne gösterilmiştir. Bu sahnede Roger'ın o zamanlar hasır şapkanın sahibi olduğu ortaya çıkmıştır.

Kişiliği


"Kazanma şansının olmadığı devasa düşman orduları karşısında bile dimdik durur ve geri çekilmezdi."

- Monkey D. Garp

Roger'ın korkusuz bir adam olduğu söylenir. O büyük günde Roger'ın idamında bulunanlar, onun ölmeden önce kahkahalarla güldüğünü iddia etmiştir. Gerçekten de Roger'ın gösterildiği tüm sahnelerde yüzünde kendinden emin bir gülümseme vardır.

Roger'ı yakinen tanıyan insanlar kişiliğini büyük ölçüde Monkey D. Luffy'e benzetir. Buna verilecek en iyi örnek, Rayleigh'e tayfasına katılma teklifi sunduğunda, ne onun ne kadar güçlü olduğunu ya da gemisinde ona ne görev vereceğini bilmiyor olmasıdır. Roger'ı iyi tanıyan kişilerden biri olan Edward Newgate, Ace'e, kişiliğinin Roger'a benzemediğini söylemiştir. Ace ile babasının paylaştığı ortak yönlerden biri savaştan kaçmamaktır. Garp, Roger'ın tayfasını tehlikeden korumak için hiçbir düşmandan kaçmadığını söylemiştir. Ayrıca D. İradesi'nin ortak özelliklerini de paylaşırlar.

Roger, büyük ve gösterişli şeyleri seven bir adamdı. Korsan Kral unvanını ölmeden hemen önce elde etmiştir. Roger görünüş itibari ile pek belli etmese de, kızdığı zaman acımasız bir düşmana dönüşürdü. Bilinmeyen sebeplerden dolayı Squard'ın tüm tayfasını kendi elleri ile katletmiştir.

Roger çok çabuk sinirlenen bir adamdı. Öyle ki tayfasından herhangi birine edilmiş en küçük hakareti bile ölüm nedeni olarak görürdü. Garp, Roger'ın şiddet yanlısı, bencil ve asabi biri olduğunu, ancak hareketlerinin çoğunu, çocuksu ve düz mantık yaptığını, pervasız bir mizacı olmasına rağmen şans eseri hayatta kalarak Korsan Kral olduğunu söylemiştir. Roger'ın ayrıca düşmanlarıyla alay eden bir yönü de vardı. Bir grup Denizci askerini yendikten sonra, onlara Garp veya Sengoku'yu getirmelerini ve Denizci askerlerinin harcadığı zamana değmediklerini söylemiştir. Güçlü düşmanlarla kapışacağı zaman heyecanlanırdı. Kozuki Oden ile kapışmak için Rayleigh ve Scopper Gaban'ı geçerken bu yönünü açıkça göstermiştir. Beyazbıyık ile bir süre sonra ilk kez çarpıştığında neşeyle tepki vermiş ve eski rakibini selamlamıştır.

Gururlu ve agresif doğasına rağmen Roger, Oden'de tayfasına katılmasını isterken hiç düşünmeden Beyazbıyık ve Oden'e boyun eğen ve Oden karşılığında elde ettiği tüm hazineyi ve erzakları Beyazbıyık'a sunan oldukça alçakgönüllü bir adamdı. Hayallerini başkalarına anlatmayı da severdi. Beyazbıyık rakibi olmasına rağmen ona bildiği her şeyi anlatmakta sakınca görmemiştir.

Çocuklara karşı yaklaşımına bakarak, Roger'ın çocuklara karşı yumuşak bir tarafı olduğu söylenebilir. Kozuki Hiyori'yi kucağında tutarken oldukça mutlu olduğu görülmüştür.. Denizkızı Shyarly'den nazik bir gülümseme ile gelecekle ilgili bazı tahminler yapmasını istemiştir. Tayfasına katılmak isteyen Pedro'yu da zamanının henüz gelmediğini söyleyecek teşvik etmiştir. Ayrıca yeni doğmuş bir çocuğun ebeveynlerinin günahlarından sorumlu olmaması gerektiğine inanıyordu. Bu yüzden Garp'tan doğmamış çocuğunu korumasını talep etmiş, çünkü çocuğunun kendisiyle ilişkili olduğu için öldürülmesini istememiştir.

Yetenek ve Güçleri


Zenginlik, şöhret, güç. Bu dünyadaki her şeye sahip olan adam, Korsan Kral, Gold Roger!
-We Are'da Roger'ın tanıtımı.

Genel Bakış
Roger, tüm zamanların gelmiş geçmiş en güçlü korsanlarından biri olarak kabul edilir. Neredeyse durdurulamaz biri olarak tanımlanır. Korsan Kral olarak öldüğü için, hayatta olmamasına rağmen halen korsanlar içerisindeki en yüksek statüye sahiptir. Ölümünden önce sahip olduğu 5,564,800,000 Belilik muazzam ödül, korsanlık tarihindeki en yüksek ödüldür.

Seride Roger ile mücadele edebilecek kapasiteye sahip sadece iki kişi vardı. Bu kişilerden biri Roger teslim olmadan önce, onu defalarca köşeye sıkıştırdığı söylenen efsanevi "Denizci Kahramanı" Monkey D. Garp, diğeri ise Roger'ın ölümünden sonra "Dünyanın En Güçlü Adamı" unvanı almış ve o zamanlar Sarsıntı Meyvesi'nin gücünü elinde bulunduran, daha çok Beyazbıyık olarak bilinen Edward Newgate'ti.

Roger'a rakip olduğu bilinen bir diğer kişi de Rocks D. Xebec'tir. Xebec'in, Roger'in ilk ve en zorlu rakibi olduğu söylenmiştir. Hatta Roger, Xebec ile olan son mücadelesinde yanında Garp ile birlikte ona karşı savaşmıştır. Beyazbıyık'ın, Xebec'in adamlarından biri olması ve yenilmesinin ortak bir çaba gerektirmesi onun ne derece güçlü olduğuna kanıttır.

Roger'ın gücüne dair verilebilecek diğer örnekler; tek bir gemi ile zamanın en büyük korsan filosuna komuta eden Shiki ile denk savaşmak ve birkaç ülkenin ordularını tek başına yenmektir. Oden, Roger'ın vahşi bir canavarın aurasını yaydığını söylemiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Roger, tedavisi olmayan bir hastalık yüzünden harap halde olduğunda bile muazzam bir dayanıklılığa ve canlılığa sahipti. Crocus'un tıbbi becerilerinin de yardımıyla Büyük Hattı fethetmeyi başarmıştır. Hatta berabere sonuçlanana kadar Beyazbıyık'a karşı üç gün üç gece savaşabilmiştir.

Kılıç Ustalığı
Roger, efsanevi samuray Oden'i yalnızca bir vuruşla alt edebilecek seviyede olan muazzam derecede güçlü bir kılıç ustasıydı. Ayrıca Beyazbıyık'ın Bulut Kesen'ini karşılayabilmiştir.

Her Şeyin Sesini Duyma
Roger, seslerini dinleyerek Kitabeler'in yerlerini tespit edebilirdi. Ancak Ohara bilginleri gibi bilgili biri olmadığı için, Kitabeler'i tam anlamı ile "okuduğu" söylenemezdi. Rayleigh'in söylediğine göre Rogeri "her şeyin sesini duyabilme yeteneği" ile Kitabeler'in yerlerini bulabilmiştir.

Roger ayrıca Deniz Kralları'nın konuşmalarını duyabilen bilinen beş kişiden biriydi (Diğerleri Luffy, Shirahoshi, Poseidon ve Oden). Ayrıca Zunesha'nın konuşmasını duyma yeteneğine sahip bilinen dört kişiden biriydi (Diğerleri Luffy, Oden ve Kozuki Momonosuke).

Silahları
Roger'ın ana silahı, 12 Eşsiz kılıçtan biri olan As (Ace) isimli bir palaydı. Tanrı Vadisi Olayı'nda bu kılıcı kullandığı görülmüştür ve ölene kadar da onu yanında taşımıştır. Edd Savaşı Savaşı sırasında, As'ın yanı sıra bir de çakmaklı tabanca tabanca kullandığı gösterilmiştir.

Haki

Kral Haki
Roger, tıpkı Newgate gibi Kral Haki'ye sahipti. Onunla kılıç çarpıştırdığı zaman bu gücü açıkça görülmüştür. İkilinin kılıçlarını çarpıştırması neticesinde ortaya çıkan Kral Haki patlaması o kadar büyük olmuştur ki, adadaki insanlar, ağaçlar ve diğer şeyleri havaya uçmuş, kıyıda demirli halde duran Moby Dick yan yatmıştır.

Silahlanma Hakisi
Roger, Silahlanma Hakisi üzerinde muazzam bir ustalığa sahipti ve bu haki türünde 30 yıl önce en iyi döneminde olan Newgate kadar güçlüydü. Hakisini kılıcına aktarabilir, haki ile kılıcını sertleştirebilirdi. Haki seviyesi o kadar çoktu ki, kılıcına uyguladığında kılıçtan neredeyse kendisi kadar büyük bir siyah
duman benzeri haki aurası oluşurdu. Roger'ın Silahlanma Hakisi'nde ne kadar usta olduğu, kendisi de istisnai bir Silahlanma Hakisi kullanıcısı olan Oden'i tek bir vuruşta adanın diğer uçurmasından anlaşılmaktadır.

Roger'in Silahlanma Hakisi'ndeki üstün yeteneği, kendisi ile denk şekilde Silahlanma Hakisi kullanabilen Newgate ile yaptığı çarpışmada açıkça görülmüştür. İkilinin kılıçları birbirlerine temas etmediği halde ada büyüklüğünde bir şok dalgası patlaması meydana gelmiştir.


Gözlem Hakisi
Roger, Gözlem Hakisi de kullanabiliyordu.

Ek Bilgiler

- Roger'ın son sözleri her yapılan çeviride farklılıklar gösterir;

Viz Manga:
1. Bölüm:
Hazinem mi? Bıraktığım yerde duruyor... eğer bulabilirseniz, sizindir! Ancak bütün dünyayı aramanız gerekiyor!
506. Bölüm: Hazinem mi? Eğer isterseniz, ona sahip olabilirsiniz! Gidin ve arayın! Dünyanın tüm zenginliklerini orada bıraktım!

4Kids Anime:
1. Açılış:
Hazinem onu alabilmeniz için sizleri bekliyor, ama öncelikle onu bulmalısınız. Sahip olduğum her şeyi One Piece'te bıraktım (One Piece çeviri olarak tek parça anlamına geliyor. Roger aslında burada sahip olduğu her şeyi tek parça olarak bıraktığını söylüyor).

Funimation Anime:
1. Açılış (ve 48. Bölüm): Hazinemi mi istiyorsunuz? Alabilirsiniz! Hepsini tek bir yerde topladım, tek yapmanız gereken onu bulmak!
400. Bölüm (Dublaj): Eğer biri hazinemi istiyorsa... ona sahip olabilir. Gidin ve onu bulun! Her şeyi tek bir yerde topladım.
400. Bölüm (Altyazı): Hazinem mi? İstiyorsanız, sizindir! Bulun onu! Bu dünyanın size sunabileceği her şeyi orada bıraktım!

- Roger, seride adı geçen, yüzü görünen ve öldüğü gösterilen ilk karakterdir.

- Rouge, Ace'i doğurmadan önce 20 ay (Roger ölmeden önce 5, öldükten sonra 15 ay) karnında taşımıştır. Ace'in doğum tarihi olan 1 Ocak'tan yola çıkarak Roger'ın Eylül ayının sonları ya da Ekim ayının başları gibi idam edilmiş olması kuvvetle muhtemeldir.

- Şu an aktif olmasa da, Roger'ın sahip olduğu 5,564,800,000 Belilik ödül, bir korsanın başına konulmuş en yüksek ödüldür. Şimdiye kadar hiçbir korsan bu ödülü aşamamıştır.
- Roger'ın 5.564.800.000 ödülündeki, 6-4-8 sayıları ro-shi-ya olarak okunabilir. Bu, "Roger" (Rojā) ismine bir atıftır.​

- Roger, adında D. taşıyan kişiler içerisinde ilk gösterilenidir, ancak bu bilgi Luffy'nin adında D. olduğu öğrenildikten sonra ortaya çıkmıştır. Kureha, Gol D. Roger ismini kullanan ilk kişidir. Ayrıca bu durum D. adının ardında bir gizem ya da özel bir şeyler olduğuna dair gösterilen ilk ipucudur. Roger da, Beyazbıyık'a D. adının ardında çok daha büyük bir şeyler olduğunu kabul ettiğini söylemiştir.
- Roger gerçek adı olmadığı için kendisine takılan Gold Roger lakabını sevmezdi.​

- Animenin 85. bölümünde Hiriluk, Chopper'a bir korsanı anlatırken, ekranda beliren korsan silueti Roger'a benzer.
- Oars, kafasına bir moloz koyarak korsan gibi davrandığında da Roger'a benzeyen bir korsan silueti görülmüştür.​

- Roger, önceden Shanks'ın şu anda da Luffy'nin taktığı hasır şapkanın bilinen ilk sahibidir.

- One Piece Green'de yazana göre, Roger'ın bıyıklarının en başta uzamış burun kılları olarak çizilmesi düşünülmüş.

- Roger'ın en sevdiği içecek sake, en sevdiği yiyecek de higaşizama bifteğidir.

- Shanks'ın geçmişinde Roger'ın idamı sırasında fırtına çıktığı görülmüştür. Aynı olay, aynı yerde Buggy, Luffy'yi öldürecekken de gerçekleşmiştir.

- Roger, 1. 4. ve 6. One Piece Popüler Karakterler anketinde sırayla 13. 83. (Chopperman ve Van Augur ile birlikte) ve 39. olmuştur.

- Roger'ın hazine çağrısının Olivier Levasseur'ün kendi hazinesini bıraktığı yeri yazdığı mesajdan esinlenildiği düşünülmektedir. Levasseur bıraktığı mesajı çözenin onun hazinesini (bugünün parası ile 160.000.000 Pound) alabileceğini söylemiştir. Ancak bahsi geçen bu hazine asla bulunamamıştır. Roger'ın ölürken yaptığı konuşma da bu olaydan esinlenilmiş gibi görünmektedir.
- Roger'ın esinlenilmiş olabileceği diğer kişi de Henry Every'dir. Bahsi geçen bu korsan yaptığı baskınlar ile çok büyük paralar ele geçirmiş (bugünün parası ile 400.000.000 Dolar), dünyanın en zengin korsanı olmuş ve "Korsanlar Kralı" lakabını almıştır. Ancak bu şöhreti başına o güne kadar konulan en yüksek ödülün (bugünün parası ile 700.000 Dolar) konulmasına neden olmuştur. Henry'nin tüm hazinesi Karayipler'de (O zamanlar oraya Yeni Dünya deniliyordu) kaybolmuştur. O zamanlar çocuk olan, fakat yeni nesilde büyük korsanlar olarak isim yapan Karasakal, Bartholomew Roberts, Calico Jack, Samuel Bellamy ve Edward Low gibi kişiler kendilerine Henry'yi örnek almış ve onun yolundan gitmişlerdir.​

Künye

Adı: Gol D. Roger
Okunuşu: Gōru Dī Rojā
İngilizce Adı: Gol D. Roger
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 1, We Are!
Bağlantısı: Roger Korsanları
Unvanları: Korsan, Kaptan
Yaşadığı Yer: Loguetown (Eski)
Lakapları: Gold Roger (Jap. Gōrudo Rojā, İng. Gold Roger), Korsan Kral (Jap. Kaizoku-Ō, İng. Pirate King)
Durumu: Ölü
Yaşı: 53
Doğum Günü: 31 Aralık
Boyu: 274 cm
Kan Grubu: S
Ödülü: 5.564.800.000 Beli

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Gol_D._Roger
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
Son düzenleme:
çevirileri okumak çok ayrı bi zevk oldu : ) tşkrler tekrar.çeviride şu cümlenin yer almasına ayrıca sevindim "Roger'ın kişiliği Luffy'e benzer. Fakat öz oğlu Ace ile kişiliği pek örtüşmez" : )))
 
walla smoker da artık bir yonkou olsun bizi hiç boş bırakmıyor bi rütbe felem birşeyler alsın adminim;)
mükemmelsin başka birşey demiyorum
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık