Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Montblanc Noland

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 79 80.6%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 19 19.4%

  • Kullanılan toplam oy
    98

Montblanc Noland
(Monburan Nōrando), Kuzey Mavi'den çıkma bir masal kitabı olan Yalancı Noland kitabının baş kahramanı olan bir düzenbaz ve Jaya ile ilgili altın şehir efsanesini uyduran kişi olarak bilinir. Yaşadığı dönemde (400 yıl önce) Lvneel Krallığı'nda Amiral rütbesi ile görev yapmış ve Grand Line'a sayısız yolculuğa çıkmıştır. İdam edilene kadar hikaye olarak bilinen olayın doğru olduğunu savunmuştur.

Görünümü

Noland, kafasının tepesinde kestaneye benzeyen bir figür olan, kahverengi saçlı bir adamdı. Bu kestane özelliğinin tüm soyunda mevcut olduğu düşünülmektedir. Sağlam bir fizik yapısı vardır. Sıkı bir kemer tarafından sarılmış, uzun ve dik yakalı siyah bir palto giyerdi. Boynuna turuncu renkte bir eşarp bağlardı. Noland'ın torunu sayılabilecek kişi olan Montblanc Cricket, onun ana aile üyeleri içindeki en farklı kişi olduğunu ve aileden gelen kimseye benzemediğini söylemiştir. Bu söylemde doğruluk payı vardır. Zira; Noland koyu tenlidir, Cricket ise oldukça solgundur. Noland'ın kahverengi saçları vardır, Cricket ise sarışındır. Noland yuvarlak bir burun ve sevimli bir yüze sahiptir. Cricket'in ise burnu sivridir ve uzun bir yüz şekli vardır.

Noland, enine mavi ve beyaz çizgilere sahip bir pantolon giyerdi, ayaklarında ise sıradan ayakkabılar vardı. Paltosunun altında, madalya benzeri bir kolye ile süslenmiş turuncu bir kuşak bulunuyordu. Katana sınıfından olan kılıcını belinin sol tarafında tarafında taşırdı. Kılıcının el korumalığı kestane şeklindeydi ve kabzası turuncu-beyaz renklere sahipti. Göğsünün sol tarafında X şeklinde büyük bir yara izi vardı.

İdamından sonra, Noland'ın görüntüsü adının her zaman utançla anılması için yıllar içerisinde çok büyük değişimlere uğratılmıştır. Hatta onun bu yeni hali o kadar kalıplaştırılmıştır ki, Noland'ın adını duyan birinin aklına hemen sürekli gülen ve aptal suratlı biri gelmektedir. Noland'ın bu görüntüsü çocuk kitaplarında sıklıkla kullanılmıştır.


Kişiliği

Gerçekte

Amiral tanrılardan ya da ölü insanlardan nefret etmez. Ancak her zaman neyin daha önemli olduğunu bilir.

- Noland'ın gemisindeki doktorun onun hakkındaki görüşü.

Gerçek Noland, anlatılanların aksine cesur, iyi yürekli, dürüst bir adamdı. Güçlü bir kararlılığı ve insanlara daima dostça bir yaklaşımı vardı. Kişiliğindeki tek kusur kafasına göre iş yapması gibi görünse de (Shandia için kutsal kabul edilen ağaçlarını kesmesi gibi), aslında insanlar için en iyi yolun öyle olduğunu düşündüğü için (genellikle de haklı çıkardı) yapması gerektiğini düşündüğü şeyleri yapardı. Sorumluluk almaktan kaçınmayan biriydi. Mousse'u kurtarmak için bir saniye bile tereddüt etmeden hayatını ortaya koymuş, o dönemde Shandia halkını kırıp geçiren Ağaç Ateşi hastalığını iyileştireceğine dair kabile şefine söz vermiştir ve bu sözünü de tutmuştur. Kabileyi kurtarmak için kestiği ağaçların onlar için kutsal olduğunu öğrenince bunu yaptığına çok pişman olmuş ve normalde kendilerine hediye edilen bir gemi dolusu altını işledikleri suçun diyeti olarak adada bırakmıştır.

Hikaye Kitaplarında
Hikayelerde yer alan Noland, efsaneler anlatmak için yolculuklara çıkan, genelde inanması güç şeyler anlatan, sürekli sırıtan bir yüze sahip, aklı bir karış havada olan aptal biridir. Son hikayesinde durumu o kadar abartmıştır ki, koca bir şehrin altından yapıldığını söylemiştir. Ancak bu hikayenin bedelini hayatıyla ödemiştir.

Yetenek ve Güçleri

Noland, istisnasız tüm adamlarından büyük saygı gören, Grand Line ve Yeni Dünya'ya sayısız kez yolculuk yapmış, olağanüstü bir denizci ve kaptandı. Noland'ın gittiği yerlerden çok az denizci sağ salim dönebilirken, Noland ve tayfası her zaman için tek parça geri gelebilmeyi başarmıştır.

Noland inanılmaz derecede güçlü bir adamdı. Yetenekli bir kılıç ustası olduğu gibi, çıplak elle de son derece güçlüydü. Bir sahnede adamlarına yiyecek temin etmek için su altında tek başına bir Deniz Kralı'nı öldürmüş, bunu yaparken de tüm gücünü kullanmadığını söylemiştir. Shandia tarihinin gördüğü gelmiş geçmiş en büyük savaşçı olarak Calgara ile denk güçtediydi. Calgara'nın kızını kurtarmak için devasa bir Yılan Tanrı olan Kashigami'yi tek bir kılıç savuruşu ile öldürmüştür. Burada bahsedilen Kashigami, Roronoa Zoro ve Wiper'ın güç birliği yapmalarına rağmen çizik bile atamadıkları Nola ile hemen hemen aynı büyüklükteydi.

Noland'ın başka bir özelliği de, süper insan dayanıklılığına sahip olmasıydı. Bir yarıkta saatlerce sıkışıp kaldığında (Calgara kendisini bulduktan önce ve sonra) bilincini kaybetmemiştir. Hatta Calgara onun hala hayatta olduğunu görünce oldukça şaşırmıştır. Devasa bir toprak kütlesi tarafından üzerinde büyük bir baskı olmasına rağmen içinde bulunduğu yarığı tek eli ile genişletmeye çalışmıştır. Kütleyi yerinden oynatabilse de, kendisini içinden çıkaracak kadar genişletememiştir. Calgara, Noland'ın etkileyici bir gücü olduğunu belirtmiştir.

Noland, çok yetenekli bir dalgıçtı. Uzun süre su altında kalabiliyordu. Bazen o kadar çok su altında kalırdı ki, tayfası onun yaşayıp yaşamadığı konusunda şüpheye düşerdi. Noland, karada olduğu gibi suda da çok güçlüdüydü. Sık sık denize dalarak yiyecek olarak kullanmak için dev balıkları avlardı. Cricket'in dalış yeteneğinin de, Noland'dan geldiği varsayılabilir.

Noland, uzman bir botanikçi ve doktordu. Shandia kabilesinin felaketi olan ağaç vebasını neredeyse tek başına düzeltmiştir. Bu özelliklerinin yanı sıra, çok zeki ve becerikli bir adamdı. Meselenin özünü görebilirdi ve sadece doğru olana karar verdiği zaman harekete geçerdi.

Bunlara ek olarak çok iyi bir işitme duyusuna sahipti. Tayfası ile bir fırtınanın ortasında mücadele ederken, bulundukları konumdan epey uzakta çalan altın çanın sesini duyabilmiştir.

Ek Bilgiler

- Shandia halkına kabak yetiştirmeyi Noland öğretmiştir.

- Bir şaka olarak yalan konusunda Usopp ve Noland sık sık karşı karşıya getirilmiştir.

- Noland'ın idam edilme şekli, Gol D. Roger'ın idamına benzer. Buradan yola çıkarak One Piece dünyasındaki idam şeklinin bu olduğu sonucuna varılabilir.

- "Mont Blanc" kelimesi Fransız ve Katalan dillerinde "beyaz dağ" anlamına gelir ve Alpler'in en yüksek dağıdır. Bu isim ayrıca kestane kullanılarak yapılan bir tatlının da adıdır.

- "Noland" adı, ironik olarak "altın olmayan yer (no land of gold)" deyişini çağrıştırmaktadır.

- Noland'ın hikayesi gerçekte yaşamış İspanyol bir kaşif olan Francisco de Orellana'nın hikayesine benzer. Orellana da Amazon Nehri'ne yaptığı yolculuklarda altın şehir El Dorado ve başka medeniyetleri bulduğunu iddia etmiştir.

- Noland'ın hikayesi ayrıca gerçekte yaşamış İngiliz bir "maceracı" olan Louis de Rougemont'un hikayesine benzer. Rougemont mümkün olmayan hikayeler uydurmuş ve bu hikayeler sayesinde bir servet kazanmıştır. Ancak tüm servetini kendisine yöneltilen dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle kaybetmiştir.

Künye

Adı: Montblanc Noland
Okunuşu: Monburan Nōrando
İngilizce Adları: Mont Blanc Noland (Viz), Montblanc Noland (sansürsüz FUNimation versiyonu), Monbran Noland (editlenmiş FUNimation versiyonu), Mombran Noland (4Kids)
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 286, Anime 187
Bağlantısı: Lvneel Krallığı
Unvanları: Kaşif, Botanikçi, Amiral
Lakabı: Yalancı Noland (Jap. Usotsuki Nōrando, İng. Liar Noland)
Durumu: Ölü
Doğum Günü: 9 Ekim

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Montblanc_Noland
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Oda tarafından en büyük haksızlığa uğratılmış bir karakter
-Bu arada kendi krallığında bir amiral olduğunu yeni öğrendim sanırım anime izlerken çeviriden dolayı orada sadece Kaşif olarak geçiyordu.
 
Harbi Zoro o kadar denedi kesemedi, Wiper o kadar bazuka attı bana mısın demedi ama Montblanc yılanı tekledi :D Adam da cevher var..
 
One piece evrenindeki en kral adamlardandır. Ama şansı yaver gitmemiştir ve kemikleri sızlamaktadır :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık