Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Ukitake Göründüğü Kadar Masum mu?

Çoğu kişinin bleache kafa yormanın gereksiz olduğuna inanmasından dolayı bu yazıyı uzun uzadıya okumayacağını biliyorum ancak yinede okuyacak olanlarla paylaşmak istedim.

Son fullbring arcında Ss ve Ukitake hakkında bazı gerçekler açığa çıktı.İchigoyu izledikleri ve reiatsusunu kontrol altında tuttukları rozeti Ukitake'in verdiği ortaya çıktı.

Peki ss ichigoyu bu şekilde izliyorken tüm savaşların kontrolümdeydi diyen aizen onu nasıl izliyordu ?

Rukiayla ichigonun tanışmasının kendi planı olduğunu aizen söyledi.Rukianın takımında kaptan olan Ukitake'in bundan haberdar olmaması mümkün mü ? Ayrıca rukianın çok üzüldüğü Shiba Kaienin ölümünün aizen yüzünden olduğunu biliyoruz.Aizen hollowlar üzerinde deneyler yapmaya başlamıştı ve bu teğmen bu olaya kurban gitti.Bu ölümde Ukitake yardım etmek isterken hastalığı nüksediyor.Bu bana pek inandırıcı gelmiyor diğer şüphelerimle biraraya getirdiğimde.

Aizen ukitakein verdiği rozet sayesinde ichigoyu izliyor olamazmı ? O rozet reiatsusunu sınırlıyor.Bence bu yüzden grimmjow ilk karşısına çıktığında basketbol topuna döndü.Kaptan seviyesindeki bir adamın o derece rezil bir duruma düşmesi şaşırtıcıydı.O rezillikten sonra hollow ichigo bunu görüp kontrolü ele almaya çalıştı ve vizard eğitimi başladı.Aizen ichigonun gelişmesini amaçlıyordu bunu gücünü kısıtlayarak çok daha rahat yapabilirdi sınırlarına kadar zorlanmazsan gelişmen pek mümkün olmaz,espadalarında abartılacak kadar güçlü olmadıklarını biliyoruz ichigo teker teker tek atmaya başlasaydı hollowlaşmaya maruz kalacağını sanmıyorum.

Ukitake aizenin ss içerisindeki bir ajanı olabilir.Gin ve Tousen yakından destek verirken o da kalenin içinden yardım ediyor olamazmı ?

Aizen rukiadan hougyokuyu ilk aldığı zaman Yamamotoda soukyoku tepesindeydi.Peki yamamotodan tırsan aizen orda hougyokuyu nasıl ele geçirecekti ? Bunu şimdilik geçelim..... Rukia aizene canlı lazımdı ancak aizen bildiğimiz gibi infazdan çok sonra mekana geldi.İchigonun rukiayı kurtaracağına mı güveniyordu ? Bence işini şansa bırakamazdı ve burda kyourakuyla beraber Ukitake devreye girdi.Beraber soukyokuyu yoruichinin klan simgesiyle mühürlediler.Hatta ichigo şaşırmıştı ve bu duruma sevinip herneyse diyerek kalan idam tahtasını reiatsusuyla yok etmişti.Tabii böyle bir durum olunca yamamotonun önlerini keseceğini bilmemeleri mümkün değil.Burda benim kafamı karıştıran mevzu ukitakein değilde kyourakunun ukitakei tutarak ortamdan uzaklaştırmasını sağlaması.Ama Ukitake karakterinden dolayı bunu kendisi yapamamış olabilir.Ancak öyle bile olsa Yamamoto aizenin önünden çekildi ve başka bir köşede öğrencileriyle dövüşe tutuştu.Bu kubonun başarılı bir senaryo hamleside olabilir ama öyle değilse tesadüf olduğunu düşünmüyorum.Rukiayaya idam kararı çıkarttırarak ichigonun peşinden gelmesini gelişmesini sağladı


Birazda savaşa dönelim.Savaşta ukitake starkın veleti gelene kadar herhangi bir dövüşe girmedi.O çocuğuda çocuk diye öldürmediğini söyledi.Kankası kyouraku çirkefçe dövüşürken onun böyle yapması düşündürücü.Azda olsa salınım için ufaklığın gerekli olduğunu biliyor olması olası.Peki ukitake neden kyorakuya yardım etti ? Aizen kaptanlara önem veriyordu.Hepsini etkisiz hale getirdi ama yamamoto hariç hiçbirini öldürmeye kalkmadı.Aizenin planı için dövüşün olabildiğince uzamasını istiyordu.Bu yüzdende bu açıdan kullanışlı zanpaktousuyla resmen Starkla tenis oynadılar.Peki Kyouraku bankai açacakken neden buna izin vermedi ? Eğer shunsui bankai açsaydı stark ve diğer espadaların kısa sürede pert olacağı aşikardı etrafta birçokta vaizard vardı sayı üstünlüğü açısından kötü olacaktı.

Gelelim wonderweiss meselesine.Yamamotonun söylediğine göre akademide shunsui parlak zekasıyla ışıldıyor ukitake ise iyimserliğiyle,sakinliği,efendiliğiyle.İkisininde akranlarını geride bırakacak yetenekte olduğunu söylemişti.Şimdi böyle cümleler sarfedilen birisi nasıl oluyorda wonderweissin salınım yapmamış halinin arkasında olduğunu bile farkedemiyor.Urahara wwın bu hamlesine karşılık verebilmişti veremeseydi bile çoktan farketmişti.Wonderweissın o halini eskiden teğmen olan vizard mashiro pataklayabiliyorken kensei shikai açmadan karşı koyup hemen öldürmek için bankai açıyorken ukitakein bu denli yara alması gerçekten şaşırtıcı.Bu düşüş esnasındada zincirleme olaylar gerçekleşti shunsui sinirden wwye dalarken Stark tarafından arkasından vuruldu.Böylece wwı ortadan kaldırabilecek 2 kişi wwın önünden çekilmiş oldu.Ww çok önemliydi eğer başkası tarafından daha önce öldürülmüş olsa yamamoto durdurulamayacaktı.

Şimdide yamamotonun zanpaktousunun mühürlenmesi olayına bir göz atalım.Aizen bu reiatsuyu bu bilgileri nasıl oluyorda bu kadar rahat yamamotodan aşırabiliyorda hougyokuyla wwda biraraya getiriyor.Ben en yakını Ukitake vasıtasıyla bir şekilde ulaştığına inanıyorum yada yamamoto öğrencileriyle dövüştükten sonra ukitake tarafından ona aktarıldığına.

Zamanında aizende melek görünümlü bir karakter profili çiziyordu bunun tamamen numara olduğu ortaya çıktı.Ukitake bu kadar olmasada onunda davranışlarının fazla iyimser,rol yaparmışçasına olduğunu düşünüyorum.Eğer özünde gerçekten göründüğü gibiyse bile ssnin bu çarpık düzenine katlanamaması birşeyler yapması gerek bu yapıdaki birinin.Aizen ss bakış açısından kötü gözüküyor olabilir ama yapmaya çalıştığı şey devrimden farklı değil,bu çarpık düzeni yıkmak ve yeniden inşa etmek... bunu yaparkende her yol mübah aizene.

Aizen nin soul society kütüphanelerinde kralın anahtarı ile ilgili araştırma yaptığı farkedilmişti ukitake tarafından.Peki hougyokuyla ilgili onca araştırma yapan ve izlerini saklamayı başaran aizen böyle bir hataya nasıl düştü.Hadi böyle bir hata yaptı diyelim bu araştırma bulgularının ukitake tarafından bulunması ilginç değil mi ? Kralın anahtarını karakura şehrinde yapacağım demesinin ssyi aptal yerine koymak olduğunu gördük.Ss bu hikayeye inandı ve savaş için oraya doluştu.Evrimden sonra ichigo gelsin diye sokaklarda tur atıp zaman öldürdü.Burda asıl amacı ichigonun bu düşünceyle hollowlaşmasını inanılmaz gelişimini sağlamak belkide onun üzerinden kralın anahtarını yapmaktı.Animenin bir sahnesinde savaştaki reiatsu yoğunluğundan kmlerce ötedeki hollowların kendi kendine yokolduğu gösterilmişti amacı bunu kullanmakta olabilirdi.
İnouenin ulqi tarafından kaçırılması olayındada senkai kapısından geçmeden önce ssde ukitake ile beraberdi yarı yolda ulquiorra tarafından alıkondu.Bu da oldukça şüpheli bir durum.

Son olarak aizenin ssden ayrılırken ukitake ile dikkat çekici bir konuşması var.Bence gerçekten ilgi çekici,anlam ifade ediyor.Şüphe çekmemek için yada birbirlerine mesaj yollamak için yapılmış bir konuşma olabilir.Hiçbirşey çıkmasa bile bir ilişki olduğu kesin.Gin ve Tousen kendileri için önemli olan kişilerle konuştular yukarı yükselirken,Aizen ise Ukitake ile konuştu.

http://www.turkcraft.com/Bleach/178/13
http://www.turkcraft.com/Bleach/178/14


Aizenin tutsak olmasına rağmen son gördüğümüzdeki kendinden emin ifadesi bir ajanı olmasından dolayı olabilir.Eğer hapishaneden kurtulacaksa bunu ukitakein yardımlarıyla yapabilmesi muhtemel.Shunsuinin ise aizenle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum ama o da oldukça zeki farketmişte olabilir.Ama bana ukitake tarafından manipüle edilmiş olması daha makul geliyor.

Sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum.Teoriyi daha fazla destekleyecek ayrıntılar bulmaya çalışıyorum ilerde ekleme çıkarmalar yapabilirim.
 
Yamamoto dışındaki birisinin aizene bankai açması saçma.Bankai veya shikainin alan etkili olması lazım.Çünkü bu adamların hepsi aizenin mutlak ilüzyonundalar.Aizene yumruk atacağına duvara yumruk atıyorsan istersen Muhammet Ali ol farketmez.Yamamotonun , Hitsugayanın bir nebzede Byakuyanın aizene karşı bu açıdan şansı var.Ama diğer ikisi tecrübe ve güç yönünden yeterli olmadığı için sadece bunu Yamamoto başarabilirdi ama o bile muazzam shikai gücüyle başaramadı.Çünkü aizen bunu öngördü ve önlem aldı.Açılmayan kaptanların bankailerinin tehlike arz ettiğini düşünseydi onlarada önlem alırdı.Ukitake onun tarafındaysa önlem almış oldu zaten çaktırmadan.

Urahara tam bir gizem evet ve aizeni kendi çıkarları için kullanıyor olması olası.Ss zaten çarpık bir düzene iğrenç bir ortama sahip.Ama bu yüzden dönmediğini sanmıyorum öyle olsa vizardlar dönmezdi.Adam karakurada rahat kendi yerini kurmuş bir nevi oranın yamamotosu niye geri ssye dönsün.
 
bleachde teori üretmeye çalışmayı çok zaman önce bıraktım.çünkü ne olsa aizen fırlıyıp benim planımdı diyor yeter lan dedim ve teori üretmemeye yemin ettim.
 

thosy

Yazını okuduktan sonra şüphelenmemek elde değil. Karakura daki savaşta bir ara Aizen, şehrin burda olmadığını zaten biliyorum tarzı birşeyler söylemişti ve savaş bitince direk ss'ye geçmişti. İçerden birinin bilgi sızdırmış olması olası.

Urahara-san'ın ve Ichigo'nun babasının(Isshin idi sanırım) hikayeleri hala gizemini koruyor. Ayrıca Gin muhtemelen ölmedi, ona ne olduğu da belli değil. Aizen yenilebileceğini düşünmemiş gibi görünüyordu Ichigo ile dövüşürken fakat yargılanırken rahat bir tavır sergiliyordu. Acaba hapisten kurtulabilecek mi diye ben de şüpheleniyordum.

Son bir arc kaldı. Merak edilen bu kadar konu varken bir de Ukitake hapishaneden Aizen'i kurtarırsa işler iyice karışır gibime geliyor. O yüzden beklemiyorum böyle bir şey.
 
Emre seninle daha önce de konuştuk. Gerçi şuanda teoriyi tamamlamışın ama gene de katılmıyorum. Tama güzel noktalar mevcut ama söylediğin gibi bi hadise olsaydı işin arkasındaki kişi ukitake olmalıydı. Aizen kendisini ölmüş gibi gösterdiğinde son ana kadar ölü sandık onu. Ukiatake de son ana kadar kendisini sakladıysa aizen kralı indirdiğinde o konuma ukiatake geçecek demektir. Aizen de o hayvani ego'suyla o kibriyle ukitake'nin adamı olmaz. Ayrıca aizen sonunda başarısız olduğunda ukiatake onun kafasını alırdı. Senin dediğin gibi ukitake dışarıdan destek veriyo desek ukitake amaçsızca bi iş yapmış oluyo. SS'in en eski kaptanı olarak kendisinden 300 sene sonra gelmiş birine hizmet etmesi salakça olur. Düzenden rahatsızsa kendisi değiştirmek isterdi. Aizen gelene kadar geçen zaman diliminde rahatsızdı ama ses etmedi desek çok zorlama olur. Kyoraku'nun bankai açıp tüm vaizard'ları 10 saniyeye yenmesini engelleyen ukiatake'ydi diyosun. Peki aizen planlarını sekteye uğratıcak bi ihtimali nasıl bu kadar basit bi önlemle savuşturur? İchigo'nun gelince direk ensesine saldıracağı ihtimalini bile düşünerek o noktaya savunma önlemi koyan adam kyoraku'nun bankai'si için bi önlem almaz mı? Savaş esnasında savlar belirlenmiş, taraflar savaş girmiş ve aizen bariz bi üstünlüğe sahip ama ukitake hala gizleniyo. Ukitake orda diğer tarafa geçse 4 kaptan birlikte savaşsalar çok daha etkili olurlardı. Gerçi aizen tek başına tüm kapan ve vaizard'lara tek attı ama yamamato'dan çekinmesine gerek olmazdı. Kyoraku+ukitake karşı koyabiliyosa ukitake+god mode on aizen'de karşı koyabilirdi ve hatta yenebiirdi. Ukitake tousen gibi gin gibi aizen'den sonra SS'e gelseydi dediğine katılırdım. Ama kronoloji büyük bi engel. Gene de kapsamlı ve güzel bi teori. Eline sağlık emre...
 

gok408

Bleach,Aizenden sonra bitti dedik o kadar.İşin bundan sonra yazılacak her hikaye önceden düşünülmüş yada planlanmış bir hikaye olmayacaktı.Ta başından tibaren Aizen onunla ilişki olacak kişilerler belirlenmemişse teori üretmek gereksizdir Bleach açısından.İzlerken yada okurken dikkat çeken en önemli durum,hikaye anlık olarak düşünülüp öyle yazılmış gibi geliyor insana.Teorin tutarlılığı olsa bile Kubo planlı olarak yazmadığını varsaysak,ortaya atılacak her teori anlamsız olur malesef.Belki de Kubo insaların üretiği teorleri alıp işlese Bleach daha da bir güzel olur.
Ukitake'nin bir düşman olduğunu zannetmem zaten hasta olduğunu o kadar belirtikten sonra kalkıp;"aaa bu da mı Aizen'nin elemanı"diye ortaya çıkarsa Bleach tamamen batar.SS de yaşaynaların ömürleri sonsuz yada aşırı uzun bu durumda bazı şeylerin planlanması baya uzun sürebilir.Ayrıca SS sözü edilen asillerini adam gibi seride görmedik.Ailler felan nerde bunlar ne halt yiyiyorlar vs vs.Bleach belirgin hiçbirşey yok.Hikaye adeta günlük yazılıyor gibi.Söz edilen kral ve Urahara'nın geldiğ üst düzey makam yer her ne ise o nerde acaba hiç gösterilmemiş bir yer.Var ise bile neden bir İpucu yok.

Bleach hakkında yazmak anlamsı geliyor.Malesef.Yeni arca başladığımda şu Gizmo Gijmo mu onun kötü eleman olduğuna karar verdim seriyi bıraktım.Aradan geçen sürede az baktım Bleach tam oturdu dedim.Dar bir hikaye 3/5 çapulcu.Vizardların durumuna benzer bir olay.Bir eğitim haa bu ne yaptı vizardlar iyi kişilerdi.Bu durumda bu yeni elemanları kötü yapacam.Cidden aşaka gibi.En berbat arc bu arctı.


Bleach'in tatlı hatunları haricinde ilgi duyulacak ne bir dövüş nede bir hikaye kaldı.İlerde belki iyi bişeyler olur.Son filmi "Hell"Tam bir fiyasko.Hell ile ilgili bölümleri izlemiş iseniz film size daha saçma geliyor.Son bir şey emin değilim ama Bay Kubo'dan mı yoksa animatörlerden mi bilemiyeceğim ancak karakterlerin yüz çizimleri gözleri ağızları hepsi birbirine benziyor.Bu son arc taki karaktelerin yüz hatlarına dikkat.:)
 
Çağdaş aizen savaşın uzamasını istiyordu hougyokunun aktifleşmesi için ama olmazsa olmazı değildi.Kendini tehdit eden şeylere karşı önlem almış kyourakunun bankaisi onu etkileyecek kadar güçlü olsa bile ilüzyon faktörü var.İlüzyon dinlemeyen bir gücü olması lazım öyle bir tehlike görmedi demekki önlem almadı.Yinede savaşı biraz etkilerdi o yüzden bu işi ukitake bıraktı.Sen inanmıyorum diyorsun ama bu kadar tesadüf bence biraz fazla şüphelenmemek mümkün değil.Kurcaladıkça yeni ayrıntılar çıkıyor.http://www.mangareader.net/94-687-17/bleach/chapter-233.html

Bu sahnede orihime ssden ayrılırken yanına 2 koruma veriyorlar.Orihime bile şaşırıyor sadece 2 tane mi diye.Aizenin ölüm haberi geliyor Ukitake ve bence burda harekete geçmesi gerektiği mesajını alıyor.

Bu arada Yamamotoya Shunsui,Ukitake,Unohana üçü birden eş reiatsuya sahip olabiliyor yamamoto öyle kolay lokma değil 2 kişi bile başedemezlerdi.

Senden yeni birinin komutası altına girmesi saçma diyorsan sana şu örnekleri veririm.Tessai Uraharadan daha eski olmasına rağmen şu an ona patron diyor.Uraharayı kaptan yaptırtan yoruichi şu an onun ortağı gibi.Şimdi yoruichi uraharadan güçlü diyebilirmisin ? Her nesilde eskiyi geride bırakacak genç yetenekler çıkabiliyor aizende bunlardan bir tanesi.

Teorinin %100 doğru olduğunu iddaa etmiyorum hala açıklar var ama sorgulanması şart belki sayenizde daha çok şey bulabiliriz.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık