Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dizi Sohbet, Soru, Haber ve Tartışma

Amazon Prime almanın vakti geldi.
Kesinlikle herkes almalı. En azından 1 aylık deneme süreci kaldırılmadan alın deneyin. Netflix gibi ''Kameran mı var? Bir dizi çekte yolla bize, boş ver oyunculuğu hikaye ve konu ilgi çeksin yeter.'' kafasında değil. Daha sadece iki dizi izlemiş olmama rağmen ''Ben Netflix'de ne izliyor muşum?'' dedirtti bana. Hem daha ucuz hem daha kaliteli. Kendi üretimi dizi sayısı az ama kaliteyle bu açığı kapatıyor.

Not:Sen zaten almışsındır, Netflix mi yoksa Amazon mu alacağında kararsız kalan arkadaşlar için yazayım dedim. Ama almadan yine de bir deneme sürümüne baksınlar. E sonuçta zevk meselesi bu.
 
Hayal meyal hatırlıyorsan izle derim. Hem soluksuz izlenir hemde ana karakter yok her karakterin flashbackleri falan geçiyor. Ben 2 kere izledim 3. Yü düşündüğüm bile oldu. Lost tadı verebilen bir dizi görmedim.
10-12 yaşındayken bir arkadaşım sürekli izleyip bana da izle derdi. Şuan 17 yaşım bitti bitecek hala önerir bana, ben de başlamak konusunda hep kararsız kalmışımdır. Konusu cazip gelmediğinden. Ne yapsam bilemiyorum. O kadar iyi mi cidden?
 
10-12 yaşındayken bir arkadaşım sürekli izleyip bana da izle derdi. Şuan 17 yaşım bitti bitecek hala önerir bana, ben de başlamak konusunda hep kararsız kalmışımdır. Konusu cazip gelmediğinden. Ne yapsam bilemiyorum. O kadar iyi mi cidden?
Losttan daha iyi dizi vardır ama Lost’un verdiği heyecan başkadır. Ben bir dizide en çok karakterlere önem veriyorum ayrıca. Karakterlerini de çok sevdiğimden Lost benim için baya özel bir dizi. Çoğu kişi içinde öyledir bence .
 
Castlevania da şöyle bir olay oldu baya da hoşuma gitti. 4-5 tane karakter var serinin anahtarı olarak ve bu karakterler için habire olay geçişleri yaşıyoruz.
mesela bi yerde hectorun basindan gecenler anlatilirken bir anda diger karakter olan isaacin yasadiklarina geciyoruz.
Sanki ana karakter 1 kişi değilmiş de birkaç kişiymiş gibi.
Eğer aklına böyle bir dizi gelmediyse de gene güzel macera ve soluksuz bir dizi önerisine açığım tabii
Sense8 var dediğin tarzda.
 
Rome bitti.
Güzeldi, ancak efsaneydi diyemem. İki tane askerin Roma tarihi içinde böylesine etkin olmasını absürt buldum. Tamam dizi kurgu ve hepsinde gerçeklik beklemem fakat tutarlılık beklerim. Sezar, Cicero, Kleopatra, Augustus, Pompei gibi isimler dünya tarihine adını kazımış kişiler. Olumlu şekilde ya da olumsuz. Bu isimlerin birbirleriyle çatışmaları esnasında 2 tane askerin kilit rol alması ne kadar tutarlı? Pompei'nin altınını, oğlunu Pullo bulur , Cicero'yu Pullo öldürür. Kleopatra ile beraber olur. Ne Pullo'ymuş be.

Örneğin Cicero tarihe sözleriyle geçmiş biri ama dizide klasik korkunca başka birine yanlayan sonra öbürüne yanlayan üçkağıtçı tiplemede biri. Tarihteki kişiliğine hakim değilim ama bu kadar vasıfsız olduğunu düşünmüyorum.

Vorenus Roma şehrinde kodaman olur Vorenus Pompei ile karşılaşır öldürmez, Vorenus adada mahsur kalır kurtulur.

Sezar onun için roma tanrıları yanında diyordu. Yazarlar yanında demeliydi. Plot armor işte bizim Luffy'de filan da var. xd

Yahu bu isimler Roma Cumhuriyeti olarak bilinen devletin yönetim şeklini değiştirmişler. Bir iş olsa yok Pullo halleder yok Vorenus iyidir diyorlar.

Kleopatra'nın Sezar'dan olma olarak bilinen oğlu Caesarion dizide Pullo'nun oğlu. Benim anlamadığım hem Pullo hem Sezar onunla birlikte oluyor Vorenus nereden biliyor Pullo'nun olduğunu. Babalık testi mi yapmış o devirde? Hadi bir sebebi olsa diyelim, aynı sebepten Sezar şüphelenmeyecek mi?

Lan Cicero haber yolluyor habercinin önüne Vorenus'un üvey oğlu çıkınca, haberci mesajı düşürüyor. Düşürdüğünü unutup atla yardırıyor. Çocuk o mesajın yazıldığı kağıtı alıp şapka yapıyor. :D Vorenus ile Pullo piknik yapalım demese tarih çok değişik yazılacak belki de. :/

Son olarak dizinin beğendiğim kısımların çoğu Sezar, Antonius, Atia, Octavian'a ait.
Vorenus ve Pullo iki ana karakter ki bunların hepsinden önemli karakterler dizide. Ama işte Vorenus'un karısı ne yapmış, Vorenus'un kızları ondan nefret mi ediyormuş, Eirene Pullo'yu sevecek mi, ona çocuk verecek mi, Vorenus ile Pullo hep dost mu kalacak filan bunlar hiç umrumda olmadı. İzlerken çok kere denk geldiğim bir hikaye izlemişim gibi geldi.

Sezar suikasti favorim.

[/SPOİLER]
 

Silinmiş Üye

The Boys iyisin ama su The Deep birak lan artik birak ya. Artik adami gormek bile sogutuyor. :/ Billy nedense bana duygusal geliyor veya ben hikayede daha sert biri diye hatirliyordum. Sapik Terror reisi de gormus olduk. :D Yalniz Homelander Stormfront'un ikiye ayrilmadigini gorunce aslinda tehdit oldugunu anladi.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık