Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Osmanlı'dan Götürülen Tarihi Eserler

Aman götürsünler boş verin. En azından tarihe değer veren insanlar. Bizde olsa tapınaklar ya grafiti içinde kalır ya da saçma sapan düzeltmeler ile tarih yok edilir. Camiye falan dönüştürülür. Yani gidip ege de tarihi yerleri gezerseniz eminim görürsünüz. Adam koskoca duvarlara gidip kendi ismini kazıyor. Ne bekliyorsun yani. Adamlar kendi tarihlerine çok güzel sahip çıkarken bizim o tür şeylerde maalesef işimiz olmaz. Ver makarnayı al tarihi eseri. İşin garip yanı. Gavurun teki hayatında bir defa Türkiyeye ayak basmamış. Bir defa görmemiş eleman kitaptan gördüğü şeyleri merak edip geliyor koskoca tarihi alıp gidiyor. Bizim halkımız yıllarca beraber yaşadığı her gün gördüğü tarihi esere bir şeyler kazıyor. Grafiti yapıyor. Hiç merak etmiyor. Ulan burada koskoca sütun var tapınak var nedir la bu demiyor. 0 araştırma elin adamı geliyor al 100 sterlin sus ben alıyorum bunu diyor. Bizimki de taş parçasına para veriyor susayım bari diyip görmezden geliyor. Yazık. Bu halkın başına ne geliyorsa hepsi kör kütük bir şeylere inanmaktan geliyor. Merak etme araştırma yapma 0.
 
Tarihi eserlerin götürülmesi gerçekten iyi aslında çünkü fakir toplum önüne ne gelirse satabilir bizde olaydı yine kaçırılırdı.İlerde ki Türkiye zengin bir toplum olursa Avrupa paraya muhtaç kalırsa tarihi eserlerimizi sıfır kilometre olarak geri alabiliriz.

Tarsus'ta ne olduğu oraya çıktı mı? Bildiğim kadarıyla bir polis memuru kazıyı gördü diye öldürülmüştü.Var mı herhangi bir söylenti?
Tarsus kazısıyla ilgili bi video çıkmıştı ama sahtemi bilemiyorum mağarada heykeller kral mezarı altın tacı yanında akrep resimli altın madalyon
 
Tapınak söküp götürmüşler. İbretlik bir durum. Eski dünya harikalarından biri o tapınak.

Çakma Knidos Aslanı komik olmuş :S

Keşke geri alsalar ama çok zor bir şey.
 
Karun hazineleri de buna iyi bir örnek. 3 kuruş paraya satılmış ama geriye alabilmek için binlerce dolar harcanmış. Yetmedi denizatı şeklinde olan broşu müze yetkilisi sahtesi ile değişip satmaya çalıştı.
 
Sonra Avrupa medeni...

Ayasofya'yi 500 yıldır neredeyseilk günkü gibi korunuyor bir kaç olumsuz örnekle çıka gelmemek lazım. Bu yine de yapılan hırsızlığı haklı çıkarmaz.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık