Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 980: Dövüş Müziği

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    267
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eger ki b.haki ile k.hakinin ya da h.hakinin havuzları bir değilse deriz ki şimdilik anca bu kadar süre kullanabiliyor o yüzden sürekli kullanamıyor. Çünkü Luffy özellikle Katakuri'nin haki kullandığı için gücünü tükettiğini söylemişti. Ama yok b.haki k.haki ya da h.haki hepsi aynı kaynaktan harcanıyor ise ki ben öyle düşünüyorum o zaman tamamen kurgudur. Çünkü istediği sıra kullanabiliyor ise onu sınırlayan şey ne olabilir? Yok istediği sıra kullanamıyor ise neden gereksiz bir yerde kullanıyor da gerekli bir yerde bunu kullanamıyor. Oysa ki hakinin tam ölümcül durumlarda geliştiği tetiklendigi söyleniyor. Bu durumda da kurgu olur. Luffy'nin eksikliği diyebilmemiz için ikisinin ayrı havuzdan olması ve Luffy'nin k.haki havuzunun çok da gelişmiş olmaması lazım.
Enteresan bakış açısı. Olabilir. Ama dediğin gibi düşünecek olursak Marineford'da Beyazbıyık'ın hakisini genel olarak epey az kullandığı çıkarımı olur haberin olsun.
 
Vallahi ne desem bilemiyorum gerçekten.

Bu adamların ikisi de geleceği görmüyor mu? Birisi sürekli tetikte olup gözlem kullanıyor, diğeri ise tetikte olmayıp gözlem kullanmıyor diye neden ikisi de aynı gözleme sahip olmuyor?

Bunun benzeri silahlanmada var. Luffy, Roger ve WB gibi yeni silahlanma hakisi öğrendi değil mi? Haki seviyelerini önemseme. Şimdi ortada bir normal düz silahlanma var, bir de yeni teknik. Luffy bu yeni tekniği sürekli kullanmıyor diye o yeni tekniğe tam olarak sahip değil falan diyor musun?
Ben ne diyeceğimi bilemiyorum asıl. Bir tekniği sürekli kullanan birisi ile ara sıra kullanan birisi neden aynı gözleme sahip olmasın diyorsun. Sen o zaman bir tek B.Haki'nin biten bir şey olduğunu düşünüyorsun.
 
Ben ne diyeceğimi bilemiyorum asıl. Bir tekniği sürekli kullanan birisi ile ara sıra kullanan birisi neden aynı gözleme sahip olmasın diyorsun. Sen o zaman bir tek B.Haki'nin biten bir şey olduğunu düşünüyorsun.
Silahlanmanın bitmesi ile gözlemin bitmesi ne alaka? Gözlemin bittiğini gördük mü hiç? Hayır. Sadece Kata'nın sakinliğini koruyamamasından dolayı bir süreliğine gözlem kullanamadığını gördük.

İkinci olarak; senin mantığından gittiğimizde an önceki sorumun cevabını da alamadım.
 
Sürekli kullanıyor ile sürekli görüyor arasında nasıl bir fark var anlamadım. Hadi sizi kırmayayım sürekli kullanıyor diyeyim. Sakinliği bozulmadığı sürece sürekli haki kullanabilen Katakuri ve ara sıra kullanan Luffy için aynı şeyi yapıyorlar diyemem.

Aslında işin özü yüksek konsantrasyon. Katakuri tüm gün geleceği görebilecek seviyede konsantrasyon ile geziyorken Luffy geleceği görmek istediği zaman konsantre olup görüyor. Katakuri sürekli bu konsantrasyon seviyesindeyken ben bu iki adam aynı gözleme sahip diyemem.
Olayı şöyle açıklayayım. Bu seride kimsenin Luffy kadar sürekli b.haki kullandığını görmedik. Luffy gear 4 te olduğu süre boyunca sürekli haki harcıyor. O formda kalmak için haki harcıyor artık teknik yapmak için haki harcıyor bunu sürekli kullanıyor. Bu onun isteğine bağlı bir durum. Sürekli kullanıyor bilinçli olarak. Burada sürekli kullanım ile sürekli görmek arasındaki fark söyle. Surekli kullanım da Katakuri sürekli geleceğe bakıyor bunun için haki harcıyor, Luffy ise bunun için sürekli haki harcamıyor. Katakuri'nin de sürekli tetikte dolaştığını düşünmüyorum zaten. Olaylar başladığı andan beri sürekli kullanıyordur. Yoksa gördük yemek yerken bile kullanmıyor hakisini. Sizin dediğiniz gibi sürekli otomatik olarak gördüğü bir şey olsa yemek yerken o şekilde yakalanmaz. Demek istediğim tercih meselesi. Katakuri sürekli kullanmayı tercih ediyor ve kullanıyor. Luffy de sürekli kullanmıyor aklına geldi mi kullanıyor ama bu sürekli kullanamayacağı anlamına gelmez.

Kimsenin Luffy kadar uzun süreli b.haki kullandığını da görmedik. Luffy herkesten ileri koyduğunuzu görmedim b.hakide.

@Shakky
Sen nasıl görüyorsun ki durumu?
 
@Alpamis Tekrar düşündüm, dediğin gibi tüm haki türleri tek kaynaktan çıkıyor olsun. Ve biri hakiye bağlı bir tekniği çözdüğünde, onu sahip olduğu enerjiye bağlı olarak istediği zaman istediği kadar kullanabiliyor olsun. Bu kurguda sıkıntı çıkarır. Karakterler haki türlerini kullanımda çok daha dengeli olurdu. Beyazbıyık örneğinde kral hakisini kullanamayacak haki kaynağına sahip adam, kullanım esnasında bir anda çok fazla enerji saldığından bir parça farklılığı olsa bile, yine de diğer haki türlerini kullanırken inanılmaz az bir enerji harcadığını gösterir. Çoğunlukla haki kullanmadığını bile söylenebilir. Deposu boş demek ki adamın. Beyazsakal o an aklıma geldiği için dedim.
 
Spoiler konusunda nasıl eğlendiysem burayı boş geçmişim resmen. Roronoa Zoro Luffy’nin hayatını kurtarmış. Anlık KO sırasında Roronoa Zoro Luffy’yi kurtarmak için orada bulunmasa Kaido’nun azmanları kılıçtan geçirecekti çocuğu. Roronoa Zoro bir kez daha kritik anlarda ne kadar doğru kararlar verebildiğini bizlere göstermiş oldu. Bu adama hayran kalmamak elde değil.
 
Nasıl ortada bir açıklar mısın? Bu bölüm geleceği görmediği için mi ortada? Öyleyse Hyo amcada olanlar neydi?
Ya gözlemde o seviyelerdedir Luffy zaten olmasa o dövüşü nasıl kazansın ama genel kullanım kullanma kondisyonu ve konsantrasyon olarak daha o seviyelerde değil bence.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık