Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Topluluk Teorileri (Wano)

Teorilerin öncesi de var, ama o kısımları gördüğümüz için çıkardım. Karışık olarak çoğu tutmuş zaten. Arkın devamının nasıl olacağına dair yazılanları paylaşıyorum.

Desono (Nepal)
Bu arkadaşın görüşü iki D üzerine. Teach ve adamları Yol Kitabesi için Tüm Kek'e saldırır. Ana bunu duyunca hemen yola çıkar. Ancak o gidene kadar adamlarının birçoğu öldürülmüş olur (Katakuri dahil). Nihayetinde kendisi de Teach tarafından ortadan kaldırılır. Yine bu teoride Kuzan'ın aslında halen Denizci Amirali olduğu, göstermelik olarak istifa ettiği bilgisi var. Sakazuki mevcut düzenden memnun olmadığı için dövüşün ardından Kuzan'a bir anlaşma öneriyor. Denizciler Karasakal ve Koca Ana arasında çıkacak bir savaşı bildikleri halde harekete geçmiyor, iki tarafın da birbirini yıpratmasını tercih ediyor. Kaido tarafında ise koalisyon ortağı gibi kaptanlar Kaido'ya dalıyor, Onigaşima Wano'ya taşınıyor. Luffy hariç diğer kaptanlar yeniliyor. Luffy ve Kaido son etapta teke tek dövüşüyor, Kaido yeniliyor. Savaş nedeniyle Wano parçalanıyor ve 800 yıl önceki haline dönüyor. O zamanlar Kozuki Hanesi devasa bir yaratığa adanın parçalarını çektirmiş ve hepsini birleştirmiş, daha sonra da ülkeyi dışarı kapatmış. Ada eski haline gelince, ülkenin sınırları da açılmış oluyor. Ryuma'nın koruduğu altın şehir de ada parçalandıktan sonra ortaya çıkıyor. Teorinin devamında Ryuma'nın bu dönemde yaşadığı ve ülkenin dışarıya kapanması sürecinde arkasına aldığı samuray ordusu ile birlikte kimseye geçit vermediği bilgisi var. Yıllar içinde ülkeye giriş gerçekten mümkün değilmiş, sadece gemi kazası gibi durumlarla yanlışlıkla giriş oluyormuş vs. Bu elemanın seri sonuna kadar giden senaryosu da var, ama başka zaman yazarım.

Powerett (Bangladeş)
Ana'nın krize girip Kaido'ya dalması teorisi bu arkadaştan çıktı. Onun teorisine göre Wano'da yaşanacak her şey yanlış anlaşılmadan ibaret olacak. Kaido ve tüm oluşumu yok edildikten sonra bütün dünya Luffy, Kid ve Law'ın iki İmparator'u yendiğini sanacak, bu sanmaya Karasakal ve Denizciler de dahil olacak. Dövüşler eski sisteme göre olacak. Yani Zoro vs. King, Sanji vs. Queen göreceğiz. Bizimkilerin yanında onlara asist yapacak kişiler de olacak. Genel olarak yazarsam Zoro ve Kin'emon vs. King, Sanji ve Chopper vs. Queen, İnuaraşi ve Doji vs. Jack gibi (evet, Nekomamuşi yok). Kolcular olarak gördüğümüz yaratıkların özel güçleri var, onlara göre rakipler çıkıyor bizim taraftan. Güçlüler, ama sayıları fazla değil. Koca Ana Korsanları da Smoothie'nin emri ile tarafsız kalıyor ve savaşmıyor. Bu teorinin devamı yok. Genelde kim nasıl dövüşür, nasıl galip gelir gibi şeylerin detayları var. Yeni teknikler, yeni stiller çıkacak. Evet, Sanji kostümü giyiyor bu arada.

Laoslu Gringo ve Vietnamlı TNT'nin teorileri deşifre aşamasında halen. Bitince onları da paylaşırım.
 
Nepalli elamanın yazdığı güzelmiş. Her tarafa bir takım güzellikler sunmuş. İkisinden birisi gerçekleşecek seç deseler Ryuma'ya rağmen Nepalli elamanın teorisini seçerdim.
 
Eline sağlık @Smoker

Açıkçası ben de Kuzan'ın hala denizci olduğunu düşünüyorum Daha önce yazdım diye hatırlıyorum ama Kılıç Ekibinin liderinin Kuzan olduğunu düşünüyorum.

Big Mom'u Teach yenmez diye düşünüyorum ama bakalım. Onun dışında senaryosu güzel. Ryuma FB'si izlesek Oden FB sinden bile güzel olur bence. Umarım devamını da paylaşırsın.


İkinci teori doğru çıkarsa Luffy'nin KK olduğunda bile bireysel olarak imparator gücünde olmayabileceği ile ilgili düşüncem desteklenmiş olacak. Bu gerçekleşirse Zoro Amiral'in bir tık altı gücünde falan olur seri sonu. Tayfa hep insanları etrafında toplayan güçleriyle ilerleyebilirler.

BM korsanları ittifaktan habersiz ne yapacakları belli değil. İstemeden bizimkilere yardımcı bile olabilirler.
 
Kaido ve Big Mom ittifak halindeler ....Teach in maçasi yemez bu ikisine veya bölgelerine saldırmaya. Zaten Yonkou durumunda .Rahatını bozacak işler yapacagini hiç zannetmiyorum. Shanks vs Teach bekliyorum ben bir sebepten dolayı.Mesela o sebep Luffyi indirmek olabilir.Shanks mutlaka müdahale eder ve ölür kanımca.

Diğer yandan Garip bir şekilde Teach devrimcilerle uğraşıyor.Niye neden? Bu sorunun cevabına göre serinin şekillenecegini düşünüyorum
 
Bir çok hoşuma gitti, hem senaryonun gidişatı sert ve gerçekçi hem Luffy'nin bireysel zaferi çok tatmin edici olur. İnsan hayatının yarısında bu mangayı okuyunca istiyor ki gözleri şöyle ana karakteri adam görsün, güçlü görsün. İki çok tatmin etmedi. Yalandan kazanılmış zaferlerle işimiz yok. :a:

Eline sağlık.
 
Nepalli elamanın yazdığı güzelmiş. Her tarafa bir takım güzellikler sunmuş. İkisinden birisi gerçekleşecek seç deseler Ryuma'ya rağmen Nepalli elamanın teorisini seçerdim.
Bana göre henüz yazmadığım iki elemanın teorileri efsane. Hele o TNT denen eleman dehşet şeyler yazıyor.
 
Nepal li eleman benim kafadan.
Zamanında oz ya da onun türünden birisi oluşturmuş wano yu.Ki japon mitinde böyle bişi de vardı sanırım ülkenin oluşumunu anlatan.Kaido da bu türün insan ile olan ilişkisinden geliyor.Bu yüzden onigashima wano nun önünde.Devletin isteyip de giremediği yer olmaz.Girememelerinin nedeni coğrafi yapısı.Ayrıca denizcilere de fazla bilgi vermemeleri.Bunu şimdi ki zamanda net gördük.Hala oden hakkında bilgileri yok 2 filo amiralinin hemde(denizciler baya devletin piyonu :( ).Kata ölmesi hariç ana ve tayfası yok olsun umurumda olmaz.Şifreleri bekliyoruz senden @Smoker
 
İkisi de berbat senaryoların. Korsan Fan'da herkes Teach'in zekasının farkında. Bu adam Luffy'nin önce Big Mom'a sonra Kaido'ya karşı giriştiği mücadeleyi Poneglifler için verdiğini anlamayacak değildir herhalde. Poneglifleri okuyacak tek kişi de Robin. Durup dururken Big Mom'un adasına saldırıp gereksiz kayıplara gireceğini düşünmüyorum.

WCİ'de güçlü evlatlarının yanında normal kapasitede bir sürü evladı var. WCİ'ye saldırmak öyle herkesin yapabileceği bir iş değil. Zaten Luffy'nin bu poneglyfleri kopyaladığını anlamıştır. Luffy'ye saldırmak dururken niye gitsinde Big Mom'a saldırsın.

Karasakal bir şeyi elde etmek için harekete geçti ama bu tam olarak nedir onu bilmiyoruz. Yine de gazetedeki haberlerden sonra harekete geçmesi ve " denizcilerden önce onu kendime alacağım" sözü biraz ilginç geldi bana.

Lakin adaların ayrılma işi meselesi kafama yattı. Wano'yu adacıklara bölme işini Zunisha'ya yaptırmış olabilirler.

Zunisha devasa bir fil, üstünde koca bir ada var. Kozukilerle Minklerin samimiyeti kayıp yüzyıla dayanıyor olabilir. 800 yıl önceki Kozuki lideri tehlikeyi fark edip Minklerin yöneticisiyle ülkeyi dışa kapalı hale getirmiş olabilir. Tabi işin içinde Joy Boy da var muhakkak.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık