Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Zeff

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 111 95.7%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 5 4.3%

  • Kullanılan toplam oy
    116

Zeff
(Zefu), Baratie'nin baş aşçısı ve sahibi, eski Aşçı Korsanları'nın kaptanı ve Vinsmoke Sanji'nin akıl hocasıdır.

Görünümü

Korsan olduğu dönemlerde Zeff'in kısa kesilmiş sarı renkte saçları ve uçları açık mavi renkte kurdeleler ile bağlanmış ve şimdiki gibi örülü olmayan uzun bıyıkları vardı.

Hikayenin başlamasından 22 yıl önce kırmızı-beyaz renkte dikey çizgili bir tişört giyiyordu. Orbit'e saldırdığında ise üzerinde kırmızı-mor renkte yatay çizgili bir askılı giymişti. Bıyıklarında ise yine kurdeleler vardı. Her iki görünümünde de siyah renkte pantolon giyiyordu. Belinde açık yeşil renkte bir kuşak bağlıydı ve sırtında pelerin gibi duran bir kaptan paltosu vardı.

Şimdi saçları halen kısadır ve sarı renktedir. Aradan uzun zaman geçtiği için yaşlı görünmektedir. Üzerinde bir aşçı üniforması vardır. Kafasına oldukça uzun bir şef şapkası takar. Bıyığı eskiye oranla daha uzundur ve örülü haldedir. Ayrıca çenesinde sakal uzatmıştır. Sağ bacağının dizden aşağı kısmını kaybettiği için tahta bir bacak takar, ancak bu tahta bacağı yürümesinde herhangi bir sorun çıkarmaz.

İki yılın ardından görünümünde önemli bir değişiklik olmamıştır. Sadece eskiden üzerine giydiği aşçı ceketini, şimdi omuzlarında pelerin gibi taşımaktadır.

Kişiliği

Eski bir korsan olan Zeff her zaman için, her şeye karşı korkutucu derecede sert ve ciddi bir şekilde yaklaşır. Kesinlikle herhangi bir duygu belirtisi göstermez ve oldukça sinirli görünen bir siması vardır. Onun böyle bir mizacı olması Baratie aşçıları üzerinde sarsılmaz bir otorite kurmasını sağlamıştır.

Zeff hayatının büyük bölümünü denizlerde geçirmiş bir aşçı olduğu için, yiyeceklere çok büyük bir önem verir. Tayfasına Orbit'i yağmalama emri verdikten sonra, geminin yiyecek stoğunu çalan adamını tekmelemiş ve kesinlikle yiyecek çalınmamasını emretmiştir. Ayrıca Sanji henüz aşçılık eğitimi alırken, müşterilerin beğenmediği yemekleri ona zorla yedirmiş, kesinlikle çöpe dökmemiştir. Denizin ortasında aç kalmanın ne demek olduğunu anladığı için, restoranına saldıracağını bildiği halde Krieg ve tayfasına yemek vermiştir.

Yetenek ve Güçleri

Zeff korsan olduğu zamanlarda ayrıca bir şef olduğu için çok namlı bir adamdı. Hangi durumda açlığa karşı ne yapılması gerektiğini ve ne yenilmesi gerektiğini iyi bilir. Bu sayede Sanji ile boş bir kayanın üzerinde mahsur kaldığında tüm yemeğini Sanji'ye verdiği halde hayatta kalabilmiştir. Sanji'ye neredeyse bildiği her şeyi öğreten kişidir. Korsan olduğu dönemde Grand Line'da yolculuk yaptığı için oldukça bilgi sahibidir. Gin, "Şahin Gözlü Adam"dan bahsedince onun kimi kastettiğini anlamıştır. Ayrıca Grand Line'ın ilk yarısı için "Cennet" tanımını kullanan ilk kişidir. Ayrıca Şeytan Meyveleri hakkında da bilgi sahibidir. Şeytan Meyvesi kullanıcılarının yüzemeyeceklerini bilir.

Dövüş Stili
Zeff'in gençliğinde ve hatta şimdi bile normalden daha güçlü olan inanılmaz bir bacak gücü vardır. Tekmelerin öldürücü gücü yüzünden ayakkabıları düşmanlarının kanıyla boyanmış, bu yüzden kendisine "Kızıl-Bacak" lakabı takılmıştır. Tekmeleri ile kayaları kolayca parçalayabilir ve demirin üzerinde ayak izini bırakabilir. Baratie'de Pearl'ün attığı yanan inci toplarının ateşini tekmesinin rüzgarı ile söndürmüştür. Şu an bir bacağı takma olsa da, tekmelerinin hala bir insanı öldürecek gücü vardır. Zeff kendi bulduğu bu dövüş stilini Sanji'ye de öğretmiştir.

Sanji, Kuroobi ile olan dövüşünde 40. seviye balıkadam yumruğu yemiş, ardından eğer aynı kategoriye konulacak olsaydı, Zeff'in tekmelerinin "400. seviye" olacağını söylemiştir. Buradan yola çıkarak şimdi yaşlı bir adam olan Zeff'in tekmelerinin bu yaşında bile ortalama üstü bir güce sahip olan bir balıkadamın saldırılarından daha güçlü olduğu sonucuna varılabilir.

Ek Bilgiler

- Zeff mangada açlıktan ölmemek için kendi bacağını yemiştir. Animede ise çocukların etkilenmemesi için bu sahne değiştirilmiş ve Zeff'in bacağı gemi kazasında kopmuş gibi gösterilmiştir.

- Zeff sadece animede görülen bir karakter olan Banban ile yakın arkadaştır.

- Zeff, Grand Line'ın ilk yarısı için "Cennet" tabirini kullandığından, Yeni Dünya'ya da gitmiş olduğu düşünülmektedir. Zira genelde Yeni Dünya'yı görmüş kişiler bu tabiri kullanmaktadır. Aynı meseleye One Piece Green Databook'ta da değinilmiştir.

- Zeff, 4. One Piece Popüler Karakterler anketinde 60. sıradadır.

- Zeff'in lakabı, 1670'li yıllarda Karayipler'de korsanlık yapmış olan Red Legs Greaves'ten alınmış gibi görünmektedir.

- Zeff, tekme atarken ağırlığını dengelemek için sol bacağını kullandığından sağ bacağını yemiştir.

Künye

Adı: Zeff
Okunuşu: Zefu
İngilizce Adı: Zeff
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 43, Anime 20
Bağlantıları: Baratie, Aşçı Korsanları (Eski)
Unvanları: Baratie'nin Baş Aşçısı, Korsan Kaptanı (Eski)
Lakabı: Kızıl-Bacak Zeff (Jap. Aka-Ashi no Zefu, İng. Red-Leg Zeff)
İngilizce Lakabı: Kızıl Ayak Zeff (Red Foot Zeff)
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 2 Nisan

Hak sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Zeff
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Zeff'in tekniği bu kadar muhteşemken millet sanji'nin okama yada nevkama kenpo öğrenmesini bekliyo.Ne saçma bi durum.Zeff'in tekmeleri en efsanevi olanı.Ve sanji zeff'in seviyesinden çok uzakta henüz.Ne zamanki ustası gibi demirde çelikte ayak izi bırakır.Ne zaman ki gelen mermileri ayağıyla başka yöne gönderir o zaman usta olmuş derim...
 
Aslında tahta yerine çelikden yapılma bir bacak taşısa saldırıları çok çok daha etkili olurdu gerçi dövüşmüyor artık ama olsun ;)
İşine adamış kendini artık yaşlı .. Gin arkadan avladı hatta gıcık olmuştum o sahneye ama hala ayağını çok hızlı kullanıyor ve fiziksel gücü yerinde.. Eline sağlık..
 
Eline sağlık smoker :) bence opte gerçek hayattaki korsanlara en çok benzeyen isimlerin başında geliyor karasakal gibi.Balıkadam karatesi kıyaslamasından benim anladığım bir tek jinbeinin karatesi onun seviyesine ulaşır.Bu da eskiden en az shichibukai gücünde olduğuna kanıttır bence :rolleyes:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık