Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Luffy gerçekten de sağ kol seviyesi mi?

Luffy hangi güçlerde katakuriyi geçmiştir?


  • Kullanılan toplam oy
    291
Bu ligde karakterlerin dövüşleri günler sürebiliyor. Luffy ise sadece 3-4 saatliğine sağ kol olabiliyor. Son 2 arc boss’una bu yüzden mangaka 2 tarafa da handikap verdi. Handikaplar iki tarafa olsa bile luffy’nin işine geldi süre sorunundan dolayı.

Dof’un handikapları olmasa 4-5 saat dövüşürlerdi. İki karakterde de handikap olduğu için kafes kapanmadan dövüş bitebildi.

Kata karşısında da benzer problem vardı. Kata kenbunshoku kaybedip 3 tane bound man darbesi almasaydı, mızrak yarasını alıp 2-3 saat kan kaybetmeseydi gear 4’ün süresi kata’yı indirmeye yetmezdi. İkisi de benzer yaralar almış olabilir. Ama bu luffy’nin işine geldi. Dövüşün süresi handikaplarla kısalınca luffy yenebildi rakibini.

Sıfırdan başlasalar luffy daha da güçlenip kazanabilir. Ama dövüşürkenki son seviyesinde kalırsa yenemez. Bu sadece kata’ya özel bi durum değil. Tüm rakipleri böyleydi:

Croco hafife alıp birsürü darbe aldı, son roundda meyve kullanamadı. Luffy dövüşteki son haliyle croco’yu temiz bi şekilde asla yenemezdi.

Lucci gear 3’ü blöf sanıp yedi ve ölümcül bi darbe vuracakken o saldırıdan aldığı yara yüzünden hareket edemedi. Luffy bikaç defa yerde kıpırdayamıyorken usopp konuşarak zaman kazandırdı. Lucci’yi de sıfırdan tekrar başlasar yenemezdi.

Moria oz’un içindeyken nightmare luffy’den baya hasar almıştı. Sadece gölgesiyle luffy’i döven adam 1000 gölgeyle bile luffy’i yenemeyecek hale geldi. Tayfa bile daha dövüş başlarken “moria çoktan kaybetti. Son çırpınışlarını yapıyor” demişti.

Luffy her zaman kendinden bikaç gömlek üstün birini yeniyor. Yener yenmez değil sonraki arc’ın boss’unu yenerken eski arc’ın boss’unu geçiyor.
Bu arc tüm sağ kolları dış etkensiz yenecek hale gelir. O seviyede değil henüz. Konuyu açan arkadaş da dikkat çekmiş süre problemine. Luffy gear 4’süz haliyle sağ kol karşısında duracak seviyeye çıkmadan sağ kol seviyesi olamaz.
 
Luffy gear 4’süz haliyle sağ kol karşısında duracak seviyeye çıkmadan sağ kol seviyesi olamaz.
Dikkatimi çeken şu son yer için bir şeyler yazmak istiyorum. Senin bu dediğin Katakuri'nin de uyanış gücü veya sert mochi teknikleri olmadan Gear4 Luffy'e karşı durabilmesini istemene benziyor.

Luffy gear 4 olmadan sağ kolu yenebilecek seviyeye gelirse zaten sağ kol seviyesinde değil daha öte bir güçte olur. Ben bu arc o seviyelere ayak basacağını düşünmeye başladım. Ama o noktaya erişen Luffy sağ kollardan çok daha ileri bir seviyeye gelmiş demektir.
 
Dikkatimi çeken şu son yer için bir şeyler yazmak istiyorum. Senin bu dediğin Katakuri'nin de uyanış gücü veya sert mochi teknikleri olmadan Gear4 Luffy'e karşı durabilmesini istemene benziyor.

Luffy gear 4 olmadan sağ kolu yenebilecek seviyeye gelirse zaten sağ kol seviyesinde diye değil daha öte bir güçte olur. Ben bu arc o seviyelere ayak basacağını düşünmeye başladım. Ama o noktaya erişen Luffy sağ kollardan çok daha ileri bir seviyeye gelmiş demektir.
Kata’nın sert mochi’si 3 saatte bitiyor mu? Zaten karşısında duracak seviyeye çıkmalı dedim. Kenbunshokusu varken bile kata’ya 1 kere vurduğunu gördük ordada duman içinden çıktıp sürpriz yaptı. Verdiği hasar da Kata’nın kafasını yana çevirmeye yetmedi
 
Kata’nın sert mochi’si 3 saatte bitiyor mu?
Haki herkes için bitebilen bir şey. Luffy'nin olayı tekniğinin çok haki harcaması. Sert mochi de benim anladığım haki ve meyve gücünün birleşmesinden oluşan bir şey.

Ayrıca dediğim noktada yanlış anlaşılacak bir nokta yok. Olayı teknik ve üst form olarak düşünürsen durum böyle. Luffy gear4 süz o seviyede olsun ben de isterim. Ama aynı şekilde Katakuri de uyanışsız ya da bahsettiğim sert mochisiz g4 Luffy'e karşı koyamaz. Koyar diyorsan başka.
 
@Starrk

Karşılaştırmaların adil değil. "o olmasaydı, bu olmasaydı" dediklerin hepsi Luffy için de geçerli. "Çölde olmasaydı, Oars ile dövüşüp yorulmasaydı, Blueno ile dövüşmeseydi, kolezyumda yorulmasaydı vs."

Ayrıca iki taraflı handikap nasıl Luffy'nin lehine oluyor anlamadım?
İki tarafın da handikaplı olduğu bir dövüş 3 saat sürüyorsa, hadikapsız olduğu 5 saat sürer gene aynı olur.

Eğer "mangaka Luffy'nin rakiplerine daha fazla handikap veriyor" dersen ona bir şey demem ama bu tür bir karşılaştırma geçersizdir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık