Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Roronoa Zoro - Dayanıklılık

Uzun zamandır aklımda olan bu konuyu zaman zaman da gündeme gelmesi sebebiyle ele almış bulunmaktayım. Konu hakkındaki örneklerin hepsi iki yıl önceye ait olup iki yıl sonraki sahneler ilerleyen zamanlarda yapacağım güncellemeler ile konuda yerini alacaktır. Keyifli okumalar.

Zoro'nun ortaya çıktığı ilk sahneye bakalım. İlkkkk sahne; bakınız:


Zoro küçük bir kız için girdiği bahiste 9 gündür bağlı; aç ve yorgun. Ek olarak bağlı durumdayken dövüldüğü de anlaşılıyor.



Bu iki sahnede ise Helmeppo'nun Zoro'nun bu kadar dayanıklı çıkmasını beklemediğine, dahası Zoro'nun 1 ay dayanabileceğine olan inancına vurgu yapılmış.

Zoro'nun ortaya çıktığı ilk sahnelerde dayanıklılığına vurgu yapılması daha sonraki süreçler için de bu yönünün baskın geleceğine işaret ediyor. Bu sahneler bana Kaido'nun ortaya çıktığı ilk sahneyi hatırlatıyor.

Buggy arc..
_________________________________________________


Buggy'nin Zoro'nun böbreğini alıp organ mafyalarıyla bağlantı kurmak istediği bir sahne.




Zoro, yaralı haliyle topun altına girip topu ateşliyor ve 5 kişinin getirdiği kafesi sırtına yüklenerek Luffy ve Nami'yi Buggy ve tayfasından kısa süreliğine de olsa kurtarıyor.


Zoro böbreği ortadan delinmesine rağmen tedavi olmayı kabul etmiyor ve uyumaya gidiyor.


Zoro'nun uyumaya gittiği yere top atılıyor. Luffy bile Zoro için endişeleniyor.


Nami, Zoro'nun yaşamasına şaşırıyor.






Luffy Zoro için endişelenmeye devam ederken Zoro, "kendine kılıç ustası diyen herkesin karşısına çıkmak benim işim" diyor ve Cabaji'yle dövüşmeye başlıyor. Cabaji Zoro'nun zayıf noktasını üst üste iki kez hedef alarak yaralandığı yere tekme atıyor. Ardından Zoro kendisini bu şekilde yenebileceğini zanneden Cabaji'ye güzel bir ders verip kendini kesiyor ve Cabaji'yi bu şekilde yeniyor.
_________________________________________________

Baratie..







Gördüğünüz gibi Zoro, Mihawk'tan tam 3 kez hasar alıyor. İlkinde tam kalbinin üzerinde bir bıçak! Geri çekilmiyor. Sözünü tutmamaktansa ölmeyi tercih eden bir kararlılıkla Mihawk'ın karşısında duruyor. Öyle ki Mihawk bile onun bu iradesinden etkileniyor ve kendinden yüzlerce kat güçsüz olmasına rağmen Zoro için Kokutou Yoru'sunu çıkarıyor.

Mihawk'ın, göğsünü boydan boya yaran son darbesinde de denize düşmesine rağmen bilincini kaybetmiyor ve haykırıyor.

- "Dünyanın en iyisi olup o adamı yenene kadar yenilmeyeceğim!"
_________________________________________________

Arlong Park..









Zoro, Mihawk'tan aldığı ağır yaralar neticesinde sersemliyor, tökezliyor ve zaman zaman yere düşüyor.

Zoro'nun ağır yaralı olduğu Sanji, Hachi, Arlong, Yosaku ve Johnny gibu karakterler tarafından defalarca tekrar ediliyor/ gözümüze sokuluyor. Yosaku ve Johnny normalde bu yaraların iyilesmesinin 6 ay, evet 6 ay süreceğini ifade ederken Zoro bu yaralarla Arlong'un en güçlü adamını yeniyor! Ayakta durmasını geçiyorum bakın. İnsandan 10 kat daha güçlü olan bir Balıkadamı yeniyor ve bunu kendi kılıçları olmadan yapıyor!

Arlong Hachi'nin yenilmesine mi Zoro'nun o kadar ağır yaralı olmasına rağmen Hachi'yi yenmesine mi şaşırıyor bilinmez. Ama Arlong'un daha çok şaşırtan bir şey varsa o da Zoro'nun yarası... Arlong Zoro'nun yarasını görünce adeta şok geçiriyor.
_________________________________________________

Arabasta..






Evet.. Şimdi de şok olma sırası Daz Bones'da! Zoro'nun dövüş içinde aldığı yaralardan kaynaklı olarak Zoro'nun "hala hayatta mı" olduğu sorusu ile tekrar karşılaşıyoruz. Düşünün.. Hala hayatta mı diye soruluyor ve bu adam ölmeyi geçtim, ayakta durmayı geçtim kalkıp rakibiyle dövüşüyor! Bu muazzam dayanıklılık örneği her defasında mangaka tarafından gözümüze sokuluyor.
__________________________________________________

Enies Lobby..

Rankyaku, Cp-9 örgütünün kullandığı etkili saldırı tekniklerden biri. Zoro burada, Kaku'nun zoan formunda attığı rankyakulardan onlarcasına belki de yüzlercesine maruz kalıyor.



Bu rankyaku saldırısının hemen ardından başka bir saldırı yapan Kaku, Zoro'nun tekrar ayağa kalkmasına binaen dayanıklılığını övüyor. Zoro da bunun tesadüf değil bir azim örneği olduğunu ifade etmek istercesine "böyle olmak için kendimi geliştirdim" diyor.


Şu saldırıya bakın:


Kaku'nun burnu kayayı deliyor. Nami buna şaşırırken ilk etapta Kaku'nun meyvesini komik bulup dalga geçen Jyabura bile Kaku'nun meyvesini iyi kullandığını itiraf ediyor.
Ayrıca bu saldırının bir benzerini burada, en alt panelde de yapıyor. Yani Zoro kaya delecek güçte olan saldırılardan yine onlarcasını yiyor ve yine ayağa kalkıyor.


Burada önemli olan iki noktaya daha değinmek istiyorum.
  • Zoro rakiplerinin karşısına neredeyse hep handikaplı olarak çıkıyor.
  • Rakiplerini yendikten sonra dövüşmeye devam edebiliyor.
Buradan çıkan sonuç ise Zoro'nun neredeyse hiçbir zaman dengi ve kalibresinde rakiplerle karşılaşmadığı...
_________________________________________________

Thriller Bark..

Bu arcı biraz daha ayrıntılı bir şekilde ele alıcam. Zoro'nun dayanıklılık konusunda zirve yaptığı arc olduğu için yaptıklarının ne ifade ettiğinin iyi bir şekilde anlaşılmasını istiyorum. Bu bağlamda ilk olaramLuffy'nin gölge-yorgunluk ilişkisine değineceğim.

Nightmare Luffy hakkında konuşulurken bakın Lola ne diyor ?


"Kaptanınıza bunu yaptığımız için üzgünüz."

Bu cümleden anlaşılan şey Luffy'ye kötü birşey ya da zarar verecek birşey yapıldığıdır. Zaten sonraki sayfalarda bu durumun Luffy üzerindeki etkisini görüyoruz.


Gölgeler Luffy'yi terk ettikten hemen sonra Luffy kısa süreli bir bilinç kaybı yaşıyor. Çünkü bu güç vücudunun kaldırabileceğinden fazla.


Zaten bu sayfada Lola yine bir açıklama yapmış ve bu açıklama hemen yukarıda yaptığım yorumu destekler nitelikte.

"Tamamen yorgun olmalı. Sonuçta 100 gölgenin gücünü kullanıyordu."

Buradan da açık ve net bir şekilde anlaşılacağı üzere 100 gölge gücü, bedeni yıpratan ve hatta bilincin kapanmasına yol açan bir dezavantaja sahip. Bahsedilen durumu Luffy de direkt olarak kendi ağzından ifade ediyor ve hareket etmek için Brook'tan yardım almak zorunda kalıyor.



Sadece nightmare modu ile kendinden geçip kısa süreli bilinç kaybı yaşayan ve yine bir süreliğine kendi başına hareket edemeyen Luffy bunun üzerine G2 ve G3 tekniklerini harmanlayarak tamamen pervasızca hareket ediyor ve bedenini yıpratıp tüketmeye devam ediyor.


Bahsettiğim durumun ciddiyetine bir doktor olarak Chopper değiniyor. Daha bir arc öncesinde G2 kullanması nedeniyle hareket edemeyen Luffy bu sefer G2+g3'ü kombine ederek büyük risk alıyor. Zaten en alt panelde bu tarz bir kullanımın Luffy'yi zorladığını görüyoruz.


Sonuç olarak Luffy Moria'yı yeniyor ve gölgesiyle buluşamadan bilincini kaybetmiş bir şekilde yatıyor. Şimdi Zoro'ya dönelim:

İlk olarak Ryuuma dövüşüyle başlayalım. Bu kısım Zoro'nun dayanıklılığı ile ilgili değil sarf ettiği efor ve güç ile ilgili olduğundan tek tek manga sayfası atmayıp bunun yerine video ekliyorum:


Oz dövüşü..


Oz'dan net bir tekme..


Zoro yıpranmış olmasına rağmen dövüşe devam ediyor.


Tayfada tek büyük savaş gücü olarak Zoro kalıyor.



Oz'dan 2. net darbe.


Bir kez daha Zoro'nun yaralı olmasına rağmen hala ayakta olup dövüşmeye devam etmesine vurgu yapılıyor. Hatta bu durum "hangisinin zombi olduğunu söylemek zor" cümlesi ile hoş bir şekilde ifade ediliyor.

Zalim Kuma..


Usopp Zoro'nun harap olmuş durumda olduğunu tekrar hatırlatıyor. Ama bir erkeği bir kavga çağırıyorsa Zoro bahane uydurup geri adım atacak değil elbette :a:


Dövüş devam ederken Zoro'nun bu kadar dayanabilmesinin bile mucize olduğu vurgulanıyor.

Ursus Shock!!!



Tüm adayı etkisi altına alan muazzam bir alan saldırısı ve bu saldırıdan da sağ çıkan Zoro'nun müthiş girişi:


Kuma Luffy'nin tüm acısını alıyor ve Zoro'ya bu acıyı tattırıyor. Zoro bedeninin aldığı hasarların da etkisiyle tarifi mümkün olmayan bir ızdırap çekiyor ve daha sonra kaptanının tüm acılarını almak üzere kendini hazırlıyor!




Ve Zoro...


Bu nasıl insaniyet dışı bir dayanıklılıktır ? Sanji'nin şok olduğu kadar var. Yerdeki kan miktarına bakın. O kadar kan kaybeden birinin ayakta kalması ayrı bir başarı, bilincinin hala açık olması ayrı bir başarı.

Kuma, Luffy'nin yerini almak istiyorsan acılarını da almalısın dediğinde Zoro bunu yapmakla kalmadı o acıların hepsini bir anda alarak akıllara zarar bir dayanıklılığın altına da imza attı. Şöyle açıklıyım. Bir darbe alırsın, canın yanar ve sonra geçer. Zoro, Luffy'nin bilincinin kapanmasına sebep olacak yorgunluğu, hareket etmesine engel olacak bitkinlik ve tükenmişliği bir anda aldı! Hayal edebiliyor musunuz ? Bunu bir tel kılınızın çekilmesinin verdiği acıyla bütün kıllarınızın bir anda çekilmesinin verdiği acıyla kıyaslayabilirsiniz. Zoro'nun yaptığı, seride bir örneği daha olmayan ve akıllara durgunluk veren bir dayanıklılık örneği.

Bakın, Zoro %100'ünde olsa bile sadece Luffy'nin acılarını alması onu kaptanından daha dayanıklı bir seviyeye çıkarıyor. Ama Zoro bu acıları bir anda aldığı için Luffy'den baya baya bir üst seviyede. Bu bir. İkincisi ise Zoro'nun Luffy'nin acılarını aldığında zaten durumunun çok kötü olması. Buna rağmen kaptanının acılarını bir anda alması seride ancak kendisinden beklenilecek bir örnek. Çünkü bu dayanıklılığın arkasında yatan onlarca sahne, yüzlerce bölümlük bir altyapı var. Bu altyapıyı paylaştım; gördünüz.

Devam edecek...
 
Güzel konu tebrik ederim fandaş, Zoro tayfanın tankıdır ve en dayanıklısı dır. Luffy'nin meyveli hali de dahil. Bu arada Zoro, Luffy'nin acılarını alıp kaldıramadı diyerek Zoro'yu eziklemeye çalışıp algının kralını yapanlar iyi baksınlar Zoro'nun ne halde olduğuna.
 
Son düzenleme:
İyi güzel yazmışsın Reis ama bir işe yaramaz, zaten bunları bilip kıvranıyorlar :bilmem:

Mesela sorsan Ace ve Jimbei dövüşü berabere bitti derler, Wb geldiğinde bir iki çığlıkla Ace uyandı Jimbei yoktu ortalarda dersen olmaz öyle o çığlıklar sayesinde uyandı derler. İş Luffylerine gelince koskoca Ursos Shockla uyanmayan Luffy'nin uyanabileceğini iddia etmekten kaçınmazlar ama :oleyo2: Hani Luffy uyanabilirdi yani tam da bitmemişti yani anlarsın ya :hhh:

Yoksa tam kapasitesini harcamış bayılmış, uyanamayacak Luffy'nin hasarını nasıl alsın Zoro, zorlu duruşların adamı olsa bile alamaz yani o kadarını.
 
İş Luffylerine gelince koskoca Ursos Shockla uyanmayan Luffy'nin uyanabileceğini iddia etmekten kaçınmazlar ama :oleyo2: Hani Luffy uyanabilirdi yani tam da bitmemişti yani anlarsın ya :hhh:
Hahaha böyle bir şey vardı değil mi? Luffy orada sözde tehlike yok diye kendini bırakmış ( yersen ):hhh: Ama işler Zoro'ya gelince ya bu böyle değil ki, ya orada öyle demiyor ki. Gerçekten komik:flaugh:
 
Atlamadan beri Zoro henüz dayak yemediği için iki yıl sonraki dayanıklılığı hakkında bir şey diyemem. İki yıl öncesine pek zarar almayan Luffy şimdi haki piyasaya çıktığı için baya dayak manyağı oluyor. Daha dayanıklı olmuş olma ihtimali yüksek. Özellikle Kata dövüşü her ne kadar dayak yönünden sıvama olsa da böyle çizildiği için kabul etmekten başka çare yok.

Ancak iki yıl öncesinde net en dayanıklı Zoro'dur. :a:

Edit: Konu çok özenli hazırlanmış. Eline sağlık.
 
Zoro dayanıklı adamdır.
Bana kalsa tayfada en dayanıklı olabilir de iki sene aradan sonra sağlam haki ile dayak yediğini göremedik daha. O yüzden biraz tereddütteyim çünkü luffy dayanıklılık konusunda baya iyi performans gösterdi aradan sonra.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık